Apple Pencil’in fiyatı beş kat arttı!

steve jobs stylus kalem apple pencil

Apple’ın geçtiğimiz Eylül ayında duyurduğu Pencil isimli dokunmatik kalem resmen satışa çıktı. Ancak Apple, bu dokunmatik kalemi hemen kargoya veremiyor. Yoğun ilgiden mi yoksa tedarik sorunlarından mı bilinmez ama Apple Pencil’in fiyatı kara borsacılar sebebiyle 5 kat arttı.

steve-jobs-stylus-kalem-apple-pencil

12.9 ekran boyutuna sahip iPad Pro isimli dev tabletle birlikte satışa çıkan Apple Pencil, kullanıcılar tarafından merakla bekleniyor. Apple tarihinde ilk kez bir dokunmatik kalem ile kullanıcıların karşınıza çıkıyor. Lightning portu üzerinden şarj olan kalem, gelişmiş özelliklere sahip. iPad Pro’nun ekranında çizim yapılmasına olanak tanıyan ürün, basınç sensörüne de sahip. Dolayısıyla kalemin çizim yetenekleri kullanıcıları heyecanlandırıyor. 99 Dolardan dünyada, 379 TL’den ise ülkemizde de satışa çıkan Apple Pencil’i satın almak pek mümkün değil. Çünkü ürünün teslimat bilgisinde 4-5 hafta ibaresi yer alıyor. Yani kalem teslimattan ancak bir ay sonra elinize ulaşıyor.

Bu durumu fırsat bilen bazı kullanıcılar ise, erken davranıp ilk stoklardan aldıkları kalemleri satılığa çıkardı. Popüler e-ticaret platformu eBay üzerinde son derece yüksek fiyatlara Apple Pencil bulmak mümkün. 99 Dolarlık kalem, eBay üzerinde 500 Dolara kadar çıkan bir fiyat aralığına sahip. İşin asıl ilginç noktası ise bu yüksek rakamlardan alıcı bulunması. Yani sabırsız kullanıcılar fiyatını önemsemeden Apple Pencil’e sahip olmak istiyor. Yurtdışında iPhone 6s’in 649 Dolardan satıldığını hatırlatalım. Yani kullanıcılar neredeyse bir iPhone parasına kalem alabiliyor.

apple-pencil

iPad Pro’ya bir eleştiri daha geldi!