Katlanabilir Ekranlı iPhone 2026’da Çıkacak

Apple

Bu aralar Apple‘ın katlanabilir ekranlı cihazları hakkında bir takım iddialar ortaya atıldı. Taze bir rapor katlanabilir iPhone’un rivayet edilen çıkış tarihini yeniden onayladı. Detaylar haberimizde…

Udn.com’un isimsiz kaynaklara dayandırılan haberine göre katlanabilir ekranlı iPhone 2026’da satışa sunulacak. Telefonun menteşe kısımlarını ise Tayvanlı Shin Zu Shing firması üretecek. Haberde ilk yıldaki satışların 50 milyon adet olacağı da söyleniyor. Yakın zamanda yayınlanan raporlarda da çıkış tarihi olarak 2026 verildi. The Information enine katlanabilen iki farklı iPhone prototipinin olduğunu ve bu cihazların 2026’ya yetişebileceğini işaret etmişti. Güney Kore medyasından The Elec, analist Ming Chi Kuo ve Ross Young gibi bilindik kaynaklar da katlanabilir iPhone’un muhtemelen 2026’da çıkabileceğini ileri sürmüştü.

apple

Apple’ın katlanabilir ilk cihazının ise iPad olacağı söyleniyor. 2025’te katlanabilir iPad’i görebiliriz. Cupertino’lu şirketin iPad’e ağırlık vermesi ve katlanabilir iPhone’dan önce çıkarması daha mantıklı. Çünkü firma katlanabilir iPad’le potansiyel sorunları görüp, çözümler üretebilir. Bu durum katlanabilir iPhone’un geliştirilme sürecinde avantaj sağlayacaktır. iPad şirketin satışlarının nispeten küçük bir kısmını oluşturuyor. Samsung Display ve LG Display’in geçen yıldan bu yana Apple’a 7 ve 8 inç’lik katlanabilir panel örnekleri gönderdiği de söyleniyor. Samsung’un katlanabilir ekran panelleri konusunda LG’den daha aktif olduğu iddia edildi. Eğer bu doğruysa Samsung ana tedarikçi olabilir.

Yine de kesin bir şey demek zor. Sonuç olarak teknoloji devinin sıkı standartları var ve geliştirilmekte olan ürünlerin bu standartları karşılaması gerekli. Eğer tersi bir durum yaşanırsa projenin geliştirme süresi uzayacak ve cihaz beklenenden daha geç piyasaya sürülecektir.

Samsung 2nm Üretime Başladı Ancak Gerçek Biraz Farklı