Apple Pencil eski iPhone ve iPad modellerinde de kullanılabiliyor!

apple pencil

Apple’ın 2015 yılı Eylül ayında tanıttığı ve oldukça kısıtlı bir cihaz listesi ile desteklenen Apple Pencil, basit bir hile ile eski iPhone ve iPad modellerinde de kullanılabiliyor.

Steve Jobs yaşarken, akıllı telefonlar üzerinde kalem ve benzeri objelerin kullanılmasına sert bir şekilde karşı çıkıyordu. Jobs’a göre insanın parmakları bir kalemden çok daha fonksiyoneldi. Fakat Jobs hayatını kaybettikten sonra, Apple’da pek çok tabudan vazgeçildi. Nitekim kalemin tabletler ve akıllı telefonlar için gereksiz bir aksesuar olduğu da bu tabulardan biriydi. Apple, Apple Pencil ismini verdiği kalemini 2015 yılı Eylül ayında tanıtmıştı.

İlk olarak iPad Pro için tasarlanan Apple Pencil’in, son olarak 6. nesil iPad’i de destekleyeceği açıklanmıştı.

Hali hazırda ülkemizde de 500 – 550TL bandından satılmakta olan bu aksesuar, normal şartlarda eski iPhone ve iPad modellerini desteklemiyor. Fakat bu durumu çok basit bir hile ile çözümlemek mümkün.

Apple Pencil’ı telefonunuzda kullanın!

Apple Pencil’i eski bir iPhone ya da iPad’te kullanabilmek için yapacağınız tek şey, kalemin ucuna nemli bir bez parçası sarmak. Ya da nemli bir peçete, selpak vb. şeyler de işinizi görecektir.

Bu durumda kalemin nasıl işlevsel bir kullanıma kavuşacağına aşağıdaki videodan göz atabilirsiniz.

Tabi ki şunu da dip not olarak belirtmek gerekiyor. Pek çok üreticinin tablet ya da telefonun yanında verdiği basit bir kaleme, ekstradan 550TL ödemek, işlevselliği ne derece arttırır, bu da ciddi bir soru işareti.

Galaxy S8 için önemli güncelleme