Apple Pencil fiyatı dibe vurdu

apple pencil

Apple’ın 2. jenerasyon Apple Pencil’ı tanıtmasının ardından, ilk jenerasyona olan ilgi azaldı. Haliyle ilk Apple Pencil fiyatı da hayli düştü. İşte detaylar.

Apple geçtiğimiz yılın son çeyreğinde düzenlediği etkinlikte yeni nesil iPad modellerini tanıtmıştı. Yeni nesil iPad modelleri, Xbox One’a eş değer gücüyle şaşkınlık yaratmıştı. Cupertino merkezli şirket, bu etkinlikte yeni nesil iPad Pro modellerini daha etkin kullanmak için tasarladığı Apple Pencil 2’yi de tanıtmıştı. Apple Pencil 2’nin ilk jenerasyona göre daha kullanışlı olması ve aradaki fiyat farkının da fazla olmaması kullanıcıları bu kaleme yönlendirmişti.

Apple Pencil fiyatı düştü

Apple Pencil 2’ye olan ilginin artması, Apple Pencil fiyatı üzerinde de etkili oldu. Özellikle ebay üzerindeki bazı satıcılar 1 yıl garantili Apple Pencil’in fiyatını hayli düşürdüler.

Şu aralar Apple Pencil fiyatı, ebay üzerinde 75 dolar civarlarında. Yani güncel kur ile yaklaşık olarak 400 TL’ye denk geliyor.

Peki Türkiye’deki Apple Pencil fiyatı ne kadar? Ülkemizde Apple Store üzerinde bu kalemin fiyatı 700TL. Yani arada yaklaşık olarak 300 TL’lik bir fark mevcut. Dilerseniz bahse konu ilana buradan göz atabilirsiniz.

Dip not olarak belirtelim. İlanda Türkiye’ye gönderim söz konusu değil. Fakat ABD’de bir tanıdığınız varsa kalemi alıp kargo yaptırabilirsiniz. Ya da yakın zamanda ABD’ye gidecek bir tanıdığınız varsa bu kalemi aldırıp, getirtebilirsiniz. Çünkü arada hayli fark var.

Apple AirPods 2 ne zaman satışa sunulacak?