Yeni Android güncellemesi almadan cihazınızı kullanmayın: Google uyardı

Google Chrome Android uygulaması yeni bir özellik alıyor

Yeni Android güncellemesi almadan cihazınızı kullanmanızı önermiyoruz. Google tarafından konu ile ilgili son derece önemli bir açıklama yapıldı. Hadi gelin konuyla alakalı detaylara birlikte göz atalım.

Yeni Android güncellemesi birçok güvenlik detayı beraberinde getiriyor. Milyarlarca Android telefon için yeni bir dönemin başladığını söyleyebiliriz. Bu yeni güncelleme sayesinde Google çok daha korunaklı bir akıllı telefon ekosistemi oluşturmak istiyor. Aslına bakacak olursak büyük oranda başarılı olacağını söyleyebiliriz.

Android 11 ile kullanıcı gizliliği çok büyük bir önem kazanmıştı. Birkaç ay boyunca kullanılmayan uygulamalara ait tüm hassas izinleri tamamen ortadan kaldırıyor. Küçük gibi görünen bu işlem aslında devasa bir güvenlik çemberi oluşturuyor. Google bu güvenlik özelliğini tüm Android cihazlara getirmeye karar verdi.

Yeni Android güncellemesi güvenliği üst seviyeye çıkaracak

Ortaya çıkan son detaylara göre Google bu Android 11 özelliğini, Android 6 ile Android 10 aralığındaki işletim sistemlerinin tamamına getirecek. Böylece bütün Android cihazları bu özelliği almış olacak. Birkaç ay boyunca güncellemenin devam edeceği tahmin ediliyor.

Yeni Android güncellemesi

2022 yılının ilk çeyreğinde muhtemelen bu güncelleme süreci tamamlanacak. Böylece uzun süredir kullanmadığınız uygulamalar hassas izinlerden faydalanamayacak. Bazı bilgisayar korsanları Akıllı telefonlarda Bitcoin madencilik işlemi bile yapıyordu. Bu nedenle sorunun çok büyük olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca kişisel verilerinizin çalınması işin bir başka boyutu. Yeni Android güncellemesi bunları engelleyecek.

Google yeni bir suçlamayla karşı karşıya

Google tüm bu Android güvenlik açıklarını gidermek için böyle bir karar aldı. Otomatik olarak aktifleştirilecek olan bu özellik sayesinde cihazlar çok daha güvenli. Ayrıca isteyenler bu özelliği manuel olarak aktif hale getirebilecek. Peki siz Android ile ilgili yapılan bu hamle hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.