Google Hangouts 4 Güncellemesi Geliyor

google hangouts 4

Android’in varsayılan mesajlaşma uygulaması Hangsouts güncelleniyor. Hangouts 3.3 sürümü, Hangouts 4.0 ile yenileniyor ve arayüzü değişiyor. Hangouts 4.0 sürümüyle gelen yenilikler haberimizde.

google-hangouts-4-guncellemesi

 

Android işletim sisteminin varsayılan mesajlaşma uygulaması ve Apple iMessage – FaceTime ikilisi gibi Android kullanıcılarının kendi aralarında yazılı, sesli ve görüntülü görüşmesini sağlayan uygulama yeni sürümüyle güncelleniyor .Güncelleme henüz resmi olarak yayınlanmadı ancak geliştirici sürümünde arayüzün değiştiği görüntülendi.

Yapılan yeniliklerden ilki Hangouts’un ana ekranındaki sekmelerin kalkması. Birden fazla sekmenin yer aldığı ana ekranı kullanmak sekmeler sebebiyle zorlaşıyordu. Yeni Hangouts 4.0’da hemen her işlem tek ekrana indirilmiş. Tıpkı WhatsApp’ta olduğu gibi kullanıcılar durum güncellemesi yapabiliyor. 140 karakterlik bir durum güncelleme alanı eklenmiş. Konuşma penceresi içerisinde de yine kullanımı kolaylaştırıcı özellikler ön plana çıkarılmış.

Yeni Hangouts 4.0’a eklenen yeni özelliklerden ziyade, mevcut arayüzün daha kullanışlı hale getirildiğini söyleyebiliriz. Tablet sürümünde ise şimdilik bir değişiklik görünmüyor. Yenilenen arayüzle birlikte çok sayıda hatanın giderildiği belirtiliyor.

Lenovo’dan 6.8 İnçlik Phablet Geliyor