Kamera çözünürlükleri nereye gidiyor?

Nokia X50, 108MP kamera ve Snapdragon 775 yonga seti geliyor

Son dönemde uçuk kamera çözünürlükleri duymaya alıştık. Peki bu işin bir sonu var mı? Kısa vadede akıllı telefon kameraları daha kaç MP görecek? İşte bu sorunun yanıtı.

Kamera çözünürlükleri nereye gidiyor? Son yıllarda akıllı telefonların kamera çözünürlükleri ciddi oranda artmış durumda. Özellikle Android tarafında en ucuz telefonda da dahi 16MP’lik kameralara yer veriliyor olması bizler için şaşırtıcı değil.

Elbette kamera tarafında çözünürlük tek başına pek bir anlam ifade etmiyor. Sonuçta bugün baktığımızda kamerasıyla odak noktası haline gelen yeni iPhone modellerinde 3 adet 12MP’lik kamera döngüsü kullanılıyor.

Xiaomi UWB ve ekran altı kameralı amiral gemisi üzerinde çalışıyor

Kamera çözünürlükleri nereye gidiyor?

Hali hazırda orta segmentte yer alan model yelpazesinde 50 MP’lik kameralar görmeye alıştık. Hatta yakın zamanda 100 MP çözünürlüğe sahip kameralı modeller de geldi. Lakin bu iş burada bitmiyor. Çünkü yakında tam 200 MP’lik kamera çözünürlüğe sahip modeller raflardaki yerini alacak.

Bilindiği üzere hali hazırda Samsung önemli bir çalışma yürütüyor. Bu kapsamda 200 MP’lik kameraya sahip ilk telefonun da önümüzdeki aylarda raflardaki yerini alması bekleniyor.

Muhtemelen Samsung’un ardından diğer üreticiler de kamera tarafında benzer adımlar atacaklardır. Büyük ihtimalle önümüzdeki yıl orta segmentin üst basamağında yer alan bazı modellerde 200 MP’lik kamera kurulumlarını görmeye başlayabiliriz.

Tabi ki şunu unutmamamız gerekiyor. Kamera çözünürlüğü tek başına çok bir şey ifade etmiyor.

Yeni bankacılık virüsü büyük zorluk yaşatıyor: Hesapları çaldılar