Google yeni bir suçlamayla karşı karşıya

Google yeni bir suçlamayla karşı karşıya

Reuters tarafından görülen bir raporda, Google yeni bir şeyler suçlandı. Raporda Google’ın Hindistan’daki rekabeti boğduğu ve Android rakiplerinin gelişmesini engellediğine karar verildi. İşte detaylar.

2019’da Hindistan Rekabet Komisyonu, Google’ın işletim sistemi tarafından desteklenen cihazların yaygın olduğu pazarda Android’in hakimiyetini kötüye kullanıp kullanmadığına ilişkin bir soruşturma başlatmıştı. Soruşturmanın bulguları hakkında şimdi bir rapor yayınlandı. Yayınlanan raporda Google’ın üreticilerin Android cihazlarını geliştirme ve satma yeteneğini azaltmak için “dev finansal gücünü” esnettiği iddia edildi.

Google yeni bir suçlamayla karşı karşıya

Buna ek olarak komisyon, Google’ın üreticilerin Android uygulamalarını önceden yüklemesini istemesinin, mobil işletim sistemine erişim karşılığında adil olmayan bir koşul olduğunu söyledi. Raporda, Hindistan’ın rekabet yasalarını ihlal ettiği yazıyor. Düzenleyici ayrıca Play Store politikalarını “tek taraflı, belirsiz, belirsiz, taraflı ve keyfi” olarak nitelendirdi. Reuters’e gönderilen bir bildiride Google, “Android’in daha az değil, daha fazla rekabete ve yeniliğe nasıl yol açtığını göstermeyi” dört gözle beklediğini söyledi. Teknoloji devinin kendisini savunmak için 24 kez soruşturmaya yanıt verdiği ve Microsoft, Amazon, Apple, Samsung ve Xiaomi gibi diğer teknoloji şirketlerinin de komisyondan gelen sorulara yanıt verdiği bildirildi. CCİ, Google’ın ülkedeki rekabeti yasa dışı bir şekilde boğduğu yönünde karar verse de, cezalarla birlikte nihai kararın verilmesinden önce şirketin kendisini savunmak için bir şansı daha olacak. Sadece birkaç gün önce, Güney Koreli düzenleyiciler de Google’ın pazardaki hakim konumunu Android rakiplerinin gelişimini engellemek için kullandığı kararına varmıştı. Teknoloji devini 177 milyon dolar para cezasıyla tokatladılar. Ayrıca, şirkete, Android işletim sisteminin alternatif sürümlerinin oluşturulmasını ve yüklenmesini yasaklayan bazı yaptırımlarda da bulundular.

Hyundai, Boston Dynamic’in robotlarını güvenlik müfettişi olarak işe alıyor