Yeni Amazon Echo böyle görünecek!

Amazon Echo

Akıllı hoparlör pazarının öncü isimlerinden biri olan Amazon yeni modelli için kolları sıvadı. İşte yeni Amazon Echo hakkındaki ilk detaylar.

2017 ve 2018 akıllı ev asistanları için gerçek anlamda sıçrama noktası olabilir. Daha gelişim aşamasında olan bu Pazar yeni oyuncuların katılımıyla birlikte daha geniş bir kitleye ulaşacak gibi görünüyor. Amazon Echo ve Google Home ile temelleri atılan bu sektöre, Microsoft ve Apple gibi devler de adım atmak üzere.

Bu pazardaki rekabetin artacağını anlayan Amazon, akıllı ev asistanını güncellemek için kolları sıvamış durumda. Geçtiğimiz gün yeni Amazon Echo modeline ait olduğu iddia edilen bir görsel sızdırıldı. Bu görsele aşağıdan göz atabilirsiniz.

yeni amazon echo

Eğer görsel gerçek anlamda yeni Amazon Echo modeline aitse, bu pazardaki dengelerin değişebileceğini şimdiden söyleyebiliriz. Zira şu anda üzerinde çalışılan akıllı hoparlörler içerisinde ekrana sahip olan bir model bulunmuyor. En azından şimdiye kadar sızdırılan bilgiler bu yönde. (Gerçi Apple’ın akıllı hoparlöründe ekran olabileceği dile getiriliyor fakat ortada somut bir delil yok)

Görsel üzerinden konuşacak olursak, yeni Amazon Echo modeli, ekranı sayesinde günlük hava durumu ve takvim gibi bazı detayları kullanıcılarına sunabiliyor. Hatta bu ekranın dijital çerçeve olarak kullanılması bile olası görünmekte.

Elbette belirttiğimiz üzere, akıllı ev asistanları ya da akıllı hoparlörler henüz yeni bir pazar. Öyle ki şu anda Amerika ya da İngiltere dışında bu sistemlere rastlamak pek mümkün değil. Bakalım pazara yeni oyuncuların dahil olması bu durumu nasıl etkileyecek? Hep birlikte bekleyip göreceğiz.