Siri akıllı hoparlör fiyatı ne kadar olacak?

siri akıllı hoparlör

Apple’ın önümüzdeki dönemde tanıtmayı planladığı Siri akıllı hoparlör fiyatı ne kadar olacak? İşte konu hakkındaki detaylar.

Telefonlardaki AI asistanlarının son derece işlevsel özelliklerle donatılmış olması akıllı hoparlör pazarının da önünü açtı. Google ve Amazon’un öncülük ettiği bu pazar, şu aralar Apple, Microsoft ve Harman gibi teknoloji devlerinin de ilgi odağında bulunuyor.

Birçok analist, Apple’ın önümüzdeki ay gerçekleşecek olan WWDC etkinliğinde yeni bir akıllı hoparlör duyurmasına kesin gözüyle bakıyor. Siri destekli bu akıllı hoparlörün nasıl bir tasarıma sahip olacağı ise henüz netleşmiş değil.

Konu hakkında bazı açıklamalarda bulunan ünlü Apple analisti Ming-Chi Kou, Siri akıllı hoparlör fiyatı için pek de olumlu konuşmadı. Kuo, şu anda pazarın en teknolojik ürünü olan Amazon Echo Show’un bile 230 dolara satıldığına dikkat çekerek, Apple’ın Siri akıllı hoparlör fiyat etiketinin bunun üzerinde olacağına işaret etti.

Ünlü analiste göre, Apple’ın duyuracağı akıllı hoparlör de aynı Echo Show gibi dokunmatik bir ekrana sahip olacak. Tüm Apple cihazlarıyla uyumlu olarak çalışması beklenilen bu hoparlörün, ilk etapta hangi dilleri destekleyeceği ise henüz netleşmiş değil.

Ünlü analist, Siri akıllı hoparlör fiyatı için de şu ön görüye sahip; “Apple, Amerika odaklı değil global odaklı bir ürün çıkartacak. Bu yüzden fiyatı biraz daha yüksek olabilir.”

Bilindiği üzere Google Home ve Amazon Echo şu anda sadece Amerika’da kullanılabilir. Dolayısıyla diğer dilleri desteklemiyorlar. Fakat Siri’nin böyle bir dezavantajı bulunmuyor.

Yine de bu konuya dair tüm detayları öğrenmek için önümüzdeki Haziran ayında gerçekleşecek olan WWDC’yi beklememiz gerekecek.