Akıllı hoparlör cihazları başarılı olabilir mi?

akıllı hoparlör p

#İŞBİRLİĞİ

Şu günlerde yeni yeni ivme kazanmaya başlayan akıllı hoparlör pazarında gelecek var mı? Bu konuyu masaya yatırıyoruz. İşte detaylar.

Çağımız teknoloji ve bilişim çağı. Sanırım bunu inkar eden kimse yoktur. Topu topu 10-15 yıl önce hayatımıza giren akıllı telefonlar teknolojiyi çok farklı noktalara taşımış durumda. Öyle ki artık elimizdeki basit bir akıllı telefonla evimizdeki tüm elektronik cihazları kontrol etmek de mümkün hale gelmiş durumda.

Elbette böyle birşeyin olması için diğer elektronik cihazlarınızın da “akıllı” olarak nitelendirilebilen özelliklere sahip olması gerekiyor.

Üreticilere göre kullanıcılar, daha sade ve basit teknolojilerden hoşlanıyorlar. Yani karışık uygulama arayüzleri bile bazen kullanıcılara zor gelebiliyor. Örneğin bir ışığı kapatmak için telefondan ilgili uygulamaya girip, ışıkları kapat butonuna basmak yerine, “Hey Siri (yada Cortana ya da Bixby) ışıkları kapat” demek kullanıcılara çok daha basit geliyor. Peki böyle birşey gerçekte mümkün mü? Elbette mümkün.