Apple’ın akıllı hoparlörü hakkındaki ilk detaylar

HomeKit

Apple yeni bir pazara doğru yelken açıyor. Cupertino merkezli şirket akıllı hoparlör sektörüne girmek için ilk adımlarını atıyor.

Amazon Echo ve Google Home henüz ülkemizde satılmıyor olmasına karşın, teknolojiyi az ya da çok takip ediyorsanız bu cihazların ne gibi işlevleri olduğunu da biliyorsunuzdur. Basitçe tanımlamak gerekirse, akıllı hoparlör olarak lanse edilen bu cihazlar, evinizdeki bazı işleri sizin için kolaylaştıran bir akıllı ev asistanı.

Kısa süre önce ortaya atılan bazı iddialarda Apple’ın da bu pazara girmek istediği belirtilmişti. Cupertino merkezli şirket bu iddialara ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmazken, Apple’ın üzerinde çalıştığı akıllı hoparlöre dair ilk detaylar da gelmeye başladı.

Apple’ın önemli isimlerinden biri olan Phil Schiller, akıllı ev asistanları ile ilgili gerçekleşen bir sohbette bazı ilginç söylemlerde bulundu. Schiller, Amazon Echo ve Google Home gibi akıllı ev asistanlarının son derece başarılı olduğunu dile getirdi. Apple’ın yetkili ismi bu tarz akıllı hoparlörler de bazı durumlarda ekran bulunmasının daha kullanışlı olabileceğini belirtti.

Schiller’in bu açıklaması, Apple’ın üzerinde çalıştığı akıllı hoparlör modelinin ufak da olsa bir ekrana sahip olabileceği şeklinde yorumlandı.

Akıllı hoparlör pazarı, şu aralar özellikle Amerika’da hızla büyümekte. Çeşitli dil sorunlarından ötürü bu teknoloji henüz Avrupa’da ya da dünya genelinde yaygınlaşabilmiş değil. Fakat Apple’ın pazara girmesiyle, bu teknolojinin etki alanı da önemli derecede genişleyebilir.