Yeni nesil akıllı hoparlör; Echo Show

amazon echo show

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Amazon’un akıllı hoparlörü sonunda resmileşti. İşte Echo Show hakkındaki ilk detaylar.

Şu aralar revaçta olan akıllı hoparlör pazarındaki rekabet gittikçe kızışıyor. Apple ve Microsoft’un bu pazara gireceğini açık bir şekilde ifade etmesi, hali hazırda pazarın lideri konumunda bulunan Amazon’u da harekete geçirdi.

Amazon geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ekranlı yeni nesil akıllı hoparlörünü resmen duyurdu. Echo Show ismi ile duyurulan akıllı hoparlörün 28 Haziran’da satışa sunulacağı açıklandı.

Hali hazırda, Amazon Echo’nun tüm özelliklerini bünyesinde barındıran Echo Show, 7 inçlik dokunmatik ekranı ile dikkat çekiyor.

Amazon yetkilileri, Echo Show’un kullanıcılara sesle cevap vermenin dışında görsel olarak da bazı şeyleri sunabileceğini belirtti. Örneğin Youtube’tan bir video izlemek istediğinizde, Echo Show’a bunu söylemeniz yeterli olacak. Echo Show izlemek istediğini videoyu YouTube’tan bularak sizin için oynatmaya başlayacak. Ya da Echo Show’dan sizin için internette bazı görseller aramasını ve göstermesini de rica edebileceksiniz.

Şimdilik yalnızca Amerika’da satışa sunulacak olan Echo Show’un fiyatı ise 229 dolar olarak belirlenmiş durumda. Amazon’dan yapılan açıklamaya göre, yeni nesil akıllı hoparlör hali hazırda Amerika’da en çok kullanılan akıllı ev sistemleri Ring ve Arlo ile de uyumlu.

Bakalım akıllı hoparlör pazarının bir diğer etkin ismi olan Google, Amazon’un bu hamlesine nasıl bir yanıt verecek. Bekleyip göreceğiz.