Akıllı hoparlör pazarında lider kim?

518738 google home vs amazon echo

Yeni yeni oluşmaya başlayan akıllı hoparlör pazarındaki rekabet günden güne artıyor. Peki bu emekleme aşamasında olan pazarın lideri kim?

Amazon ve Google’ın başı çektiği akıllı hoparlör pazarı günden güne etki alanını arttırıyor. Son zamanların popüler teknolojisi sesli asistanları, birer akıllı ev asistanı haline getiren akıllı hoparlör pazarındaki oyuncu sayısı da artmaya başladı. Şimdilik sadece Amerika’da önemli bir kullanıcı kitlesine sahip olan bu yeni sektörün önümüzdeki yıllarda tüm dünyaya yayılması bekleniyor.

Peki bu çiçeği burnunda diye tabir edebileceğimiz pazarın liderliğini kim üstlenmiş durumda? Amerika’dan gelen rakamlara göre Amazon Echo, akıllı hoparlör pazarında açık ara lider konumunda bulunuyor. Amerika pazarının yüzde 70.6’sını elinde bulunduran Amazon Echo’yu, yüzde 23.8’le Google Home takip ediyor.

Bu ikilinin haricinde bazı ufak markaların ürünleri de pazarda kendilerine yer bulabilme çabası içerisinde.

Son dönemde, Microsoft ve Apple gibi dev isimler de bu pazara adım atacağının sinyallerini vermiş durumda. Özellikle Apple’ın yaklaşmakta olan WWDC’de Siri ile çalışan yeni bir akıllı hoparlör duyurmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Aynı şekilde Microsoft’un da Cortana destekli bir cihaz üzerinde çalıştığı sızdıran bilgiler arasında. Üstelik Microsoft, bu pazara sağlam bir adım atabilme adına Harman Kordon ile olan dialoglarını da sıklaştırmış durumda.

Amazon şimdilik bu pazarı sağlam bir şekilde elinde bulunduruyor olabilir. Fakat oyuna dahil olacak yeni oyunculardan sonra herşeyin aynı kalması biraz zor görünüyor.