Yayın akışı devi paketine zam yaptı

Yayın akışı devi paketine zam yaptı

Yayın akışı devleri arasında ciddi bir rekabet söz konusu. Netflix, Disney+ ve HBO gibi devler paketlerine zam yapmaya başladı. İşte detaylar.

Warner Bros. Discovery, ilk kez bir HBO Max aboneliğinin fiyatını artırıyor. Bugünden itibaren, reklamsız plandaki yeni kullanıcılar ayda 16 ABD doları ödeyecek. Yayın akışı devi için şu anda ayda 15 ABD doları ödeyen mevcut aboneler, bir sonraki faturalandırma döngülerinden başlayarak, fazladan bir dolar biriktirmek ödemek zorunda kalacaklar.

Yayın akışı devi paketine zam yaptı

WBD, Variety’ye yaptığı açıklamada, “Bir dolarlık bu fiyat artışı, daha iyi içerikler sağlamaya ve tüm kullanıcılar için müşteri deneyimimizi geliştirmeye yatırım yapmaya devam etmemizi sağlayacak” dedi. Reklam destekli planın fiyatının yükselip yükselmediği belli değil. Şu anda sadece 10 dolar olarak karşımıza çıkıyor.

HBO Max, Mayıs 2020’de çıkış yaptı, bu nedenle neredeyse üç yıl fiyat artışı olmadan geçti. WBD, bu baharda HBO Max ve Discovery+’ı birleştirmeyi planlıyor, bu nedenle, şirketin birleşik hizmetin ne kadara mal olacağını ve hatta adını bile belirtmediği göz önüne alındığında fiyat daha fazla merak uyandırıyor. Geçen ay yayınlanan bir rapor, birleşik akış hizmetinin basitçe “Maks” olarak adlandırılabileceğini öne sürdü. Artık yayın akışı devleri arasındaki rekabet ciddi anlamda kızıştı. Netflix de reklamsız paket sunmuştu ancak bu paketin ne kadar tercih edildiği belli değil. Disney tarafında ise bir gelişme yok.

Bilgisayar sektörü şimdiye kadarki en büyük düşüşünü gördü