Yaşlanmayı bitirecek yeni yöntem keşfedildi: Bilim insanlarından büyük araştırma

bilim kadını

Yaşlanmayı bitirecek yeni yöntem bilim insanları tarafından açıklandı. Yapılan araştırmalar birçok denek üzerinde denendi. Hadi gelin hem araştırma sonuçlarına hem de diğer detaylara birlikte göz atalım.

Biyolojik süreç içerisinde yaşlanmak oldukça doğal. Zamanla hem deri hem de iç organlar yaşlanmaya başlar. Sonuç olarak ortaya aslında hiç sevmediğiniz bir görüntü çıkar. Bilim insanları yaşlanmanın tersine çevrilip çevrilemeyeceği konusunda uzun süredir tartışıyordu. Şimdi ise 43 denek ile yapılan çalışmalar bazı detayları ortaya koydu.

8 haftada 3 yaş gençleştirme ihtimali olan bir süreç ortaya çıktı. İlk etapta bunun bir ürünün reklamı olduğunu düşünebilirsiniz. Fakat bilim insanları bunu tamamen doğal yöntemlerle başardı. Yani herhangi bir ilaç veya benzeri kremler kullanılmadı.

Yaşlanmayı bitirecek yeni yöntem oldukça basit

Bilim insanları tarafından yapılan çalışmalar sonucunda aslında bazı doğal yöntemlerin yaşlanmayı tersine çevirdiği görüldü. Düzenli uyku, egzersiz, bitki içerikli gıdalar ve ek probiyotikler insanları daha genç hale getirebiliyor. Üstelik yaşlanmayı tersine bile çeviriyor.

Yaşlanmayı bitirecek yeni yöntem

Yaşları 50 ila 72 arasında değişen 43 sağlıklı erkek bu konuda araştırma merkezi oldu. Yapılan çalışmalar sonucunda araştırmanın lideri Kara Fitzgerald önemli açıklamalarda bulundu. Ona göre sadece günlük hayattaki seçimler bile yaşlanma ile ilgili önemli farklar ortaya çıkarabiliyor.

Koronavirüs laboratuvar ürünü olabilir mi? İki bilim insanı bunu kanıtlayabilir

Bilim insanları bu konuda çok daha geniş çaplı araştırmalar yapmaya devam edecek. Böylece günlük seçimler ile birlikte aslında genç kalmanın mümkün olduğu ortaya çıkacak gibi görünüyor. Peki sizce yaşlanmayı durdurmak gerçekten mümkün mü? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle ppaylaşabilirsiniz.