Ucuz ekran kartı dönemi yakında başlıyor

Ekran kartları ucuzluyor

Çin’de miningin yasaklanmasıyla birlikte işler tamamen değişti. Pek çok mining şirketi ekran kartlarını elden çıkarmaya başladı. Görünen o ki ucuz ekran kartı dönemi başlıyor! İşte detaylar.

Bilindiği üzere bazı kripto paraların üretimi için ekran kartı ya da asic makinalarla üretim yapmak gerekiyor. Hal böyle olunca da büyük bir elektrik israfı ön plana çıkıyor. Hatta bu mining olayı bazı ülke ve bölgelerde o kadar raydan çıkmış durumda ki iş zorunlu elektrik kesintisine kadar varıyor.

Peki bu düzen ne kadar devam edecek? Görünen o ki artık hükümetler mining tesislerine karşı bir önlem alma çalışması başlattılar. Bu önlemler çerçevesinde mining yapan tesislerin tespit edilip kapatılması da var.

Aslında bu yeni bir haber değil. Geçtiğimiz günlerde de Çin hükümeti, mining tesislerini uyarmış ve kapamanın gerçekleşeceğini belirtmişti. Bu durum karşısında şaşıran mining tesisleri çareyi araçları satmakta buldu.

Ucuz ekran kartı dönemi yakında başlıyor

Çin kaynaklı haberlere göre GPU ile mining yapan şirketler ellerindeki ekran kartlarını, ASIC makinalarla madencilik yapan şirketler ise bu makinaları elden çıkarmaya başlamış durumdalar. Eğer elden çıkarma bu kadar hızlı devam ederse kısa sürede ekran kartı fiyatlarının da ucuzlaması bekleniyor.

Elbette elden çıkarılan bu kartları farklı ülkelerdeki mining şirketleri satın alırsa o zaman iş tamamen farklı bir boyuta ulaşabilir. Dolayısıyla şu anda beklemekten başka bir çaremiz yok. Dileriz ekran kartı fiyatları bir an önce normal seviyelere geri döner.

Şimdi de Sedat Peker Coin çıktı