Yapay zeka programları ne kadar güvenilir?

yapay zeka

Son günlerin en çok ilgi çeken konularından biri olan yapay zeka yarışına şimdi de Opera katılmak istiyor. Peki bu yapay zeka uygulamaları ne kadar güvenilir?

Yapay zeka programları ne kadar güvenilir? Yapay zeka aslında oldukça uzun bir süredir hayatımızda. Biz fark etmesek de yönümüzü gösteren navigasyon, fotoğrafımızı çeken kamera ya da izlemek istediğimiz filmleri öneren platformlar yapay zekayı gayet iyi bir şekilde kullanıyorlar.

Yapay zeka kötü amaçlara hizmet etmeye başladı

Ancak teknoloji meraklılarının yapay zekadan bekledikleri şey bu değil. İnsanlar, yapay zekanın kendileriyle konuşmasını, bir insan gibi davranmasını hatta evde komutlarla işlerini görmesini istiyorlar. İşte bu nedenle de ChatGPT bir anda viral oldu ve tüm dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı.

Avrupa Birliği yapay zeka

Yapay zeka programları ne kadar güvenilir?

Open AI tarafından geliştirilen ve verdiği yanıtlarla herkesi kendisine hayran bırakan ChatGPT, bu kabiliyetiyle ön plana çıkınca şirketin uzun süreli yatırımcısı olan Microsoft hemen devreye girmiş ve yapay zekanın Bing arama motoruna entegre edileceğini duyurmuştu. Microsoft’un bu hamlesinin ardından en büyük arama motoruna sahip olan Google’da geri durmamış ve Bard adını verdiği yapay zekasını tanıtmıştı.

yapay zeka

İşte son gelen bilgilere göre, dünyanın popüler internet tarayıcılarından biri olan Opera’da tercihini ChatGPT’den yana yapmış. Gelen bilgilere göre Opera, popüler yapay zeka uygulamasını kendi tarayıcısına entegre etmek istiyor. Ancak bu entegrasyonun boyutu şimdilik belli değil. Kimi kaynaklar bu bileşimin yalnızca masaüstü tarayıcısında yapılacağını öne sürerken, kimilerine göreyse daha büyük çaplı bir güncelleme gelecek ve ChatGPT mobil tarayıcılarda da kullanılabilecek. Kimin haklı olduğunu ise zaman gösterecek.

HarmonyOS ekosistem ağını genişletiyor