HarmonyOS ekosistem ağını genişletiyor

HarmonyOS 2.0

Huawei tarafından geliştirilmesine devam edilen HarmonyOS, ekosistemine yeni cihazlar eklemeye devam ediyor. Mobil operatör olarak yola çıkan HarmonyOS, şu sıralar saat, tablet, telefon ve son olarak otomobillerde de kullanılıyor. İşte tüm detaylar.

HarmonyOS ekosistem ağını genişletiyor. Google ambargosu sonrasında Android ekosisteminin dışına itilen Huawei, daha önce ikinci planda tuttuğu ve akıllı telefon gibi alanlarda kullanmayı düşünmediği kendi işletim sistemi HarmonyOS’a sarılmak zorunda kalmıştı. Ancak şirket bu durumu kendi lehine çevirebilmek ve Android’e olan bağımlılığını zoraki de olsa sonlandırmış olmak için çok çalışıyor.

HarmonyOS 2

Neredeyse her gün yeni bir cihaz desteğiyle karşımıza çıkan HarmonyOS’u bu defa da Çin’de üretilen bir elektrikli SUV modelinde görüyoruz. Changan Automobile, CATL ve Huawei iş birliği sayesinde üretilen yeni Avatr 11 modeli, yazılım konusunda kendini tamamen HarmonyOS’a emanet etmiş.

HarmonyOS 2.0

HarmonyOS ekosistem ağını genişletiyor

Gerek donanımsal gerekse de tasarımsal özellikleriyle dikkat çeken Avatr 11’in Çin’deki başlangıç fiyatı 349.900 yuan yani yaklaşık 970.000-TL olarak açıklanırken, üst paketlerde bu fiyat 600.000 yuna yani 1,6 milyon liranın üzerine çıkıyor. Tamamen elektrikle çalışan Avatr 11 modeli tek bir şarj ile 555 km’ye kadar yol alabilirken, üst paketlerdeki daha büyük bataryalar ise bu aracın menzilini de 700km’ye kadar çıkarabiliyor.

Nokia, HarmonyOS kullanma söylentilerini yalanladı

Sıfırdan yüz kilometrelik hıza 4 saniyenin altında yani tam olarak 3,98 saniyede çıkabilen aracın maksimum hızı ise 200 km/s ile sınırlandırılmış. Aracın içerisinde bulunan 10,25 inçlik dijital gösterge paneli, 15,6 inçlik multimedya ünitesi ve 10,25 inçlik yolcu gösterge panelinin tamamı HarmonyOS desteğini arkasına alırken, otoriteler Huawei’nin bu alanda oldukça başarılı bir iş çıkarttığı konusunda hemfikir oldu.

Google, aramada müstehcen resimleri bulanıklaştıracak