Bilgisayar korsanları ChatGPT’nin karanlık versiyonunu geliştirdi

chatgpt

ChatGPT dünyada fırtınalar estirip, yapay zeka alanında yeni gelişmelerin önünü açtı. Ancak bilgisayar korsanları yine yapacağını yaptı. Siber suçlular API’ye sızıp, zararlı yazılım komutlarıyla doldurmak için bir yol buldu.

Araştırma firması Checkpoint’e göre bilgisayar korsanları GPT-3 API’sine sızabilen botlar geliştirmeyi başardı. Söz konusu botlar Telegram üzerinde çalışıyor. Siber suçlular botları ChatGPT‘nin karanlık ve zararlı bir versiyonu için kullanıyor.

Normalde yapay zeka aracı zararlı yazılımlar oluşturamıyor. Kötü amaçlı her şey engelleniyor. Mesela kullanıcı ChatGPT’ten virüs yazmasını isterse, bu tür zararlı içerikler oluşturamam tarzında cevaplar veriyor. Fakat hackerların geliştirdiği botlarla birlikte işler değişmiş durumda.

chatgpt

Güvenlik raporuna göre kötü niyetli alternatif yapay zeka aracı her 100 sorgu için 6 dolar fiyat istiyor. Oluşturabilecek zararlı yazılımlar için ipuçları ve örnekler de veriyor. Hackerlar GitHub’da komut dosyası bile hazırlamışlar.

Microsoft, OpenAI ile devam eden iş birliğinin bir parçası olarak yakında ChatGPT’yi Bing’e dahil edecek. Google da aramalarda kendi yapay zekası olan Bard’dan yararlanacak. Diğer yandan hackerların geliştirdikleri botlarla ne kadar tehlikeli olacağı ve teknoloji devlerinin bu gelişme karşısında neler yapacağı merak ediliyor.

Android 14 güncellemesi alacak Samsung telefonlar