Uydu fırlatacak drone yaptılar

uydu fırlatacak drone

Drone’ların kullanım alanı giderek genişliyor. Türkiye cephede Siha kullanarak dünyadaki tüm savai doktorinini değiştirirken, ticari amaçlı drone uygulamaları da hızla gelişiyor.

ABD’de bir firma şimdi uydu fırlatacak drone geliştirerek dünya yörüngesini trilyarlarca uyduyla doldurmanın önünü açtı.

Uydu fırlatacak drone Elon Musk’a rakip mi olacak?

25 ton ağırlığındaki, jet motorlu drone, Ravn X ismini taşıyor. 18 metre kanat açıklığına sahip olan drone şimdiye kadar yapılmış en ağır insansız hava aracı olma özelliğini taşıyor.

Drone, alçak irtifa uydularını kanat altında taşıyarak atmosferin üst katmanlarında serbest bırakıp fırlatma yeteneğine sahip. Bu sistem, uzay turizmi yapacak olan Virgin Galactic’in uzay gemilerini ve uydularını uçak üzerinde fırlatma sistemine benziyor. Ancak fırlatmayı yapan uçak, insansız olarak hareket ediyor. Bu da maliyetleri düşüren ve uydu fırlatmayı çok daha ucuz ve risksiz hale getiren bir sistem.

uydu fırlatacak drone

Dolayısıyla, “pahalı” roketlerle uzaya uydu taşıyarak on binlerce uyduyla Starlilnk sistemini kurmaya çalışan Elon Musk’a rakip olarak artık çok daha düşük maliyetlerle, drone’dan uydu fırlatan şirketler ortaya çıkacak.

Covid 19 aşısı için hacker saldırısı tehdidi

Ayrıca drone’un havalanmak için standart havalimanlarına da ihtiyacı bulunmuyor. Sadece 1.6 km uzunluğundaki bir pistten kalkış yapabilen drone için, düşük maliyetli bir iniş kalkıp pisti inşa etmek de mümkün olacak.

Drone hakkındaki tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz: