Yapay zeka ile yapılan oyun yerden yere vuruldu

yapay zeka oyun

Square Enix’in yapay zekadan faydalanarak geliştirdiği yeni oyunu, stüdyonun tarihinde oyunculardan en düşük puan alan oyunu oldu.

Bildiğiniz gibi şu anda yapay zeka teknolojileri konusunda oldukça heyecan verici bir dönemden geçiyoruz. ChatGPT, Midjourney, Stable Diffusion gibi platformların hayatımıza girmesi, birbirinden farklı alanlarda yenilikçi ve heyecan verici işlerin ortaya koyulmasına olanak sağlıyor. Oyun dünyasında da bunun ilk izlerini görmeye başlıyoruz. Oyun geliştirmek isteyen pek çok kişi, A.I. teknolojilerinden yardım alarak projelerini hayata geçirmeye çalışıyor.

Ancak bunun her zaman istendiği kadar iyi sonuçlar verdiğini söylemek mümkün değil. Bunun en belirgin örneklerinden biri bu hafta yaşandı. Oyun dünyasının önde gelen stüdyolarından Square Enix, yapay zekadan faydalanarak eski sevilen oyunlarından birini yeniden canlandırmaya çalıştı. Ancak ortaya çıkan sonuç, adeta yerden yere vuruldu.

The Portopia Serial Murder Case 1

İlk olarak 1983 yılında yayınlanan The Portopia Serial Murder Case oyununun yapay zeka destekli yeni versiyonu kısa süre önce oyun severlerin beğenisine sunuldu. Şu anda A.I. ile ilgili her şey trend olduğu için bu oyunun da büyük ilgi göreceği düşünüldü belki de. Ancak ortaya çıkan sonuç oyun severleri sadece memnun edememekle kalmadı, üstüne bir de klasik bir oyundan böylesine kötü bir iş çıkartılması oyun severleri kızdırdı. Şu anda oyunun Steam sayfasındaki oyuncu puanı “Oldukça Negatif” olarak görülüyor. Oyuna puan veren 350 kişiden sadece 13’ü artı puan vermiş durumda. Bu da The Portopia Serial Murder Case’in yeni versiyonunu Square Enix tarihinin en düşük puanlı oyunu yapıyor.

Sony Xperia 1 V’nin çıkış tarihi açıklandı