Sony Xperia 1 V’nin çıkış tarihi açıklandı

Sony Xperia 1 V

Sony, bugün sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla Sony Xperia 1 V’nin çıkış tarihini açıkladı. Xperia 1 serisinin yeni üyesi çok yakında tanıtılacak.

Japon teknoloji devi Sony son dönemde akıllı telefon pazarında geri planda kalmış olsa da her yıl akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Yeni orta segment akıllı telefonu Sony Xperia 10 V’u 18 Mayıs’ta kullanıcılarla buluşturacak olan Sony, önümüzdeki ay sadece bir değil iki akıllı telefon piyasaya sürecek. Çünkü gelen son bilgiler, Sony Xperia 1 V’nin de önümüzdeki ay kullanıcılarla buluşturacağını gösteriyor.

Sony bugün sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yaparak Xperia 1 serisinin yeni üyesinin 11 Mayıs’ta resmi olarak tanıtılacağını duyurdu. Hatırlarsanız Sony Xperia 1 IV’ün çıkışı da geçtiğimiz yıl 11 Mayıs’ta gerçekleşmişti. Yani anlayacağınız Sony, Xperia 1 serisinin yeni modelini, öncülünden tam bir yıl sonra tanıtacak. Kısa süre sonra da piyasaya sürecek.

Sony Xperia 1 V 2

Sony’nin bu açıklamasıyla birlikte Sony Xperia 1 V’nin çıkışına iki haftadan az süre kaldığını öğrendik. Ancak ilginç şekilde telefonun çıkışı bu kadar yaklaştığı halde telefona dair sızıntılar epey kısıtlı. Bu yüzden telefon hakkında merak edilen tüm detaylar ortaya çıkmış değil. Ancak telefona dair bazı önemli detaylar daha önce sızdırılmıştı

Gelen bilgilere göre Xperia 1 V, Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alacak. 6.5 inçlik bir ekrana sahip olacak telefonda 5000 mAh’lık bir batarya bulunacak. Telefonun 12 GB RAM’e sahip bir versiyonu olacağı biliniyor. Gelen bilgiler 16 GB RAM’e sahip bir modelin de olabileceğini gösteriyor ama bu bilgi henüz netlik kazanmış değil.

Apple VR/AR gözlüğü çıkışa hazır