John Carmack yapay zeka geliştirmeye başlıyor

John Carmack yapay

Teknoloji dünyasının “idealist” girişimcilerincen John Carmack yapay zeka geliştirmek üzere hazırlık yaptığını duyurdu.

Ünlü video oyunu Doom’un yaratıcı olan ID Software’in kurucusu olan John Carmack, gençlik yıllarında oyun geliştirdikten sonra geçtiğimiz yıllarda da sanal gerçeklik gözlüğü Oculus’u hayata geçirmişti.

John Carmack yapay zeka yaparsa…

Şimdi Facebook’ta Oculus departmanından ayrılan Carmack, insan gibi düşünebilen gelişmiş yapay zeka algoritmaları üzerinde çalışacacağını açıkladı. Yani karşılıklı konuşup sohbet edebileceğimiz, bize inansı tepkiler verecek, insandan ayırt etmesi zor makinelerle karşılaşacağız.

Carmack Oculus’tan ayrılsa bile Oculus ile bağlantısını koruyacağını ve hem yeni oyunların geliştirilmesinde hem de yapay zeka ile Oculus’u entegre etme çalışmalarında bulunacağını vurguluyor. Yani bu ayrılık ilişkilerin tamamen koptuğu bir boşanma değil de, John Carmack gibi idealist bir geliştiricinin yeni ufuklar keşfetme dürtüsünün sonucu gibi görünüyor.

Ancak Carmack’ın beyninin nasıl işlediğini anlamak için bu ayrılıkla ilgili attığı mesaja da bir bakmak gerekiyor. Carmack alternatif olarak, efektif maliyetli nükleer füzyon reaktörleri geliştirme fikrini eleyerek yapay zeka üzerinde çalışmaya karar verdiğini hatırlatıyor.

SpaceX yörüngeye 60 uydu daha gönderdi

ID Software ile video oyun sektöründe devrim yaratan bir beynin, yapay zeka konusunda hangi devrimlere kapı açacağını heyecanla izliyor olacağız.

john carmack yapay zeka
John Carmack, Chief Technical Officer of Oculus, speaks during the Oculus 2 conference in Los Angeles, Thursday, Sept. 24, 2015. Samsung says the new virtual reality headset will be 22 percent lighter and, at $99, half the price of its previous model. The Korean electronics company hopes the changes to the Gear VR, which ships in November, will help push virtual reality into the mainstream. (AP Photo/Nick Ut)