Minecraft Yapay Zeka Testlerinde Kullanılacak

10 yaşında ulusal Minecraft şampiyonu oldu

Minecraft’ın haklarını elinde bulunduran Microsoft, oyunu yapay zeka geliştirenler için bir test alanı haline getireceklerini duyurdu.

Hatırlayacağınız gibi Microsoft bir süre önce Minecraft’ı satın almış ve adeta bir fenomen haline gelen oyun için yüklü para ödemişti. Tüm dünyada milyonlarca kişinin oynadığı Minecraft popüler bir oyun olsa da, Microsoft’un neden bir oyunu almak için bu kadar para ödediği merak konusu olmuştu. Birçok kişi Microsoft’un oyunu alırken gelecek için farklı planları olduğunu dile getirmişti. Bu planlardan biri son günlerde ortaya çıktı.

Minecraft'a Sorusturma Acildi!

Yapay zeka konusunda önemli adımlar atan ve bu konuda geliştirdiği yazılımları açık kaynaklı hale getirererek yazılımcılara sunan Microsoft, Minecraft’ı bu yazılımcılar için bir test alanına dönüştürüyor. Oyunu geliştiren Mojang stüdyosu ve Microsoft tarafından yayınlanan açıklamayla, oyunun yapay zeka için bir test alanı olarak kullanılabileceği duyuruldu. Microsoft’un yapay zeka teknolojisi AIX’i kullanan yazılımcılar, oyunu bir tür simülasyon olarak kullanabilecekler. Bu test alanı oyunun kendisinde ayrı olacak ama insanlar ile yapay zekanın nasıl bağ kurduğunu görmek için zaman zaman iki alanın bir araya gelebileceği söyleniyor.