Yapay zeka cilt hastalıklarında da kullanılacak

Microsoft evren teorisi yapay zeka

Neredeyse her alanda kullanımı bulunan Yapay zeka cilt hastalıklarında da insanların yardımına koşacak. Konu ile ilgili kesin sonuçlara varılmak üzere. İşte haberimizin detayları.

Bundan kısa bir süre önce yapay zeka teknolojisi yardımıyla çeşitli hastalıkların tedavi edilebildiği ifade ediliyordu. Zaman ilerledikçe tıp biliminde yapay zekanın ciddi bir öneminin olacağı fark edilmeye başlandı. Şirketlerin sağlık uygulamalarında yapay zeka kullanması bunun en önemli göstergesiydi.

Yapay zeka cilt hastalıklarında doğru teşhis koyuyor

Google Health Teknik Program Yöneticisi Dr. Peggy Bui, derin öğrenme ile birlikte Google yapay zekasının 26 farklı cilt hastalığını doğru tespit ettiği ortaya çıktı. Yapay zekâ sistemini eğitmek için 2010 ve 2017 arasındaki ses kayıtları alındı. Bunun sonucunda da derin öğrenme yeteneği arttırıldı.

yapay zeka tip

Cilt alanında çalışan doktorlar hastaları kontrol ettikten sonra belirli bir tanı koymaya çalışırlar. Bu tanı aralığı elbette bir miktar geniştir. Laboratuvar sonuçları ile birlikte tanı daralmaya başlar ve doğru teşhis konulmaya çalışılır. Google yapay zekası da aynen böyle bir çalışma sistemine sahip olacak. 

Yapay zekâ sistemi, kendisine girilen vakalara koyduğu tek tanıda %71, koyduğu üç tanıda ise %93 gibi yüksek başarı oranlarına sahip oldu. Böylece diğer birçok hastada bu yöntemin kullanılabileceği ortaya çıktı. Peki sizce de yapay zekan bütün hastalıklarda kullanılabilecek seviyeye ulaştı mı? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

McDonalds yapay zeka şirketi satın aldı