Levi’s (Levi Strauss) Hollanda merkezli dijital model stüdyosu Lalaland.ai ile çeşitlilik, eşitlik, kapsayıcılık ve sürdürülebilirlik politikasını geliştirmek için ortaklığa gittiğini açıklarken, konu ile ilgili detaylar ortaya çıktı.
Levi’s ortaklık nedeni olarak bilgisayar tarafından üretilen moda modellerini tanıtmak olarak özetlemişti. Lalaland.ai, farklı vücut tipleri, yaşlar, boyutlar ve cilt tonları için hiper-gerçekçi modeller sunarak müşterilerin moda ürünlerini kendilerine benzeyen insanlar üzerinde görselleştirmelerine olanak tanıyarak daha kapsayıcı ve sürdürülebilir bir moda endüstrisi yaratmayı hedefleyen bir firma olarak özetleyebiliriz.
Firma yapay zeka tarafından üretilen modellerin insan modellerini tamamlayacağını ve tamamen onların yerini almayacağını vurguladı. Şirket, moda ve teknolojiyi bir sanat ve bilim olarak görüyor ve bu ortaklığı daha çeşitli ve kapsayıcı bir müşteri deneyimi yaratmak için heyecan verici bir fırsat olarak görüyor.
Levi’s firması farklılık, eşitlik ve kapsayıcılık taahhüdünü vurgularken, bazı eleştirmenler yapay zeka tarafından üretilen modellere geçişin endüstrinin otomasyonuna yol açabileceğine dikkat çekti. Yapay zeka tarafından üretilen fotoğrafçılık, sanat ve yazı alanındaki gelişmelerle birlikte , daha önce insan emeği gerektirecek bir şeyi seri üretirken çeşitliliğe ve sürdürülebilirliğe öncelik verdiklerini iddia eden şirketlerin güdülerini incelemek çok önemlidir.
Levi’s ayrıca kurumsal işgücünü yılda 100 milyon dolara varan tasarruf sağlayacak şekilde yeniden yapılandırıyor ve bu da yaklaşık 800 kişinin işini kaybetmesine neden oluyor. Yapay zeka tarafından üretilen modellerin tanıtılması, şirketin çeşitlilik ve sürdürülebilirlik hedeflerini gerçekten destekleyebilir, ancak hep insan gücüne olan ihtiyaçtan başlayarak farklı sorunların oluşabileceğini de söylemek gerekir.