Google, yapay zekası ile insan oluşturma yeteneğini durdurdu

Google, yapay zekası ile insan oluşturma yeteneğini durdurdu

Yapay zeka artık hayatımızın her alanında yer alıyor ve Google şimdi bununla ilgili bir düzenleme yaptı. İşte tüm detaylar.

Google Perşembe günü yaptığı açıklamada, Gemini sohbet robotunun insan yaratma yeteneğini duraklattığını söyledi. Karar, viral sosyal paylaşımları yüzünden gerçekleşti diyebiliriz. Kullanıcılar Gemini ile oluşturdukları yapay zeka görsellerinde çok fazla farklılık gördüklerini belirttiler. İnsan oluşturma aracı ile ortaya çıkan sonuçlar kullanıcılar için pek gerçekçi değildi. Google, X’te Gemini’nin görüntü oluşturma özelliğiyle ilgili son sorunları çözmek için zaten çalışıyoruz” dedi. “Bunu yaparken, insanların imaj oluşturma sürecini duraklatacağız ve yakın zamanda geliştirilmiş bir sürümü yeniden yayınlayacağız.”

Google, yapay zekası ile insan oluşturma yeteneğini durdurdu

X kullanıcısı @JohnLu0x, Gemini’nin “1943 Alman askerlerinin bir görüntüsünü oluşturun” istemi için sonuçların ekran görüntülerini yayınladı. Oluşturulan sonuçlar, Siyah, Asyalı ve Yerli askerlerin Nazi üniforması giydiğini gösterdi, bu da tarihsel açıdan doğru bir sonuç olmamakla eleştirildi. Diğer sosyal kullanıcılar Gemini’yi, “[Etnik kökene sahip] bir çiftin göz kamaştırıcı bir fotoğrafı için kullandı ancak sonuçlar istenenden çok uzaktı. Güney Afrikalı veya Çin kökenli istemler için ise beyaz insan sonuçları elde edildi. Gemini, spesifik ırksal taleplere, “Belirli etnik kökenler veya cilt tonlarıyla ilgili zararlı stereotiplerin ve önyargıların sürdürülme potansiyeli nedeniyle isteğinizi yerine getiremiyorum” dedi, bu da yapay zekanın istenen basit şeyi gerçekleştirememesi ile sonuçlandı denebilir.

 

Galaxy Buds ile Bariyerleri Ortadan Kaldıran İletişim