Yangın olayları farklı şehirlerde devam ediyor!

Yangın olayları farklı şehirlerde devam ediyor!

Antalya Manavgat’ta başlayan yangın diğer bir çok şehre sıçrayarak devam ediyor. Türkiye’nin farklı şehirlerinde orman yangınları haberleri gelmeye devam ediyor. İşte detaylar.

Türkiye, birçok yerde orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Sayısı artan kentlerde alevlerle mücadele devam ediyor. Yerleşim yerlerini de tehdit eden bazı yangınlarda evler tahliye edildi. Yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Son durumu açıklayan Bakan Pakdemirli, “38 helikopterle yangınla mücadelemiz sürüyor. Şu anda yangınlarda iyiye gidiş var. Marmaris’te yerleşim yerlerinde tehlike kalmadı. 3 uçak, 9 İHA, insansız helikopter, 1 su tankı, 38 helikopter, 680 arazöz, 55 iş makinesi ve 4 bin personelle yangınla mücadele ediyoruz” dedi.  Pakdemirli, “Türkiye’nin coğrafyasına göre helikopter seçildi. THK ile problemimiz yok, olmaz da. Elindeki uçakla ilgili problem, uçabilecek kapasitede değil, uçsa da performans verecek kapasitede değil. Ne uçurduğumuz değil ne kadar su bıraktığımız önemli” dedi.

Yangın olayları farklı şehirlerde devam ediyor!

Yangınlarla ilgili soruşturmalar da başlatıldı. En son yangın haberleri Marmaris’ten geldi. Muğla’nın Marmaris ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın nedeniyle bir çok yer zarar gördü. Marmaris- İçmeler Karayolu yangında ulaşıma kapatıldı. Duman ve alevler yüzünden korku dolu anlar yaşandı. Öte yandan yangını iki çocuğun çıkardığı öne sürüldü. İddiaya göre çocuklar oyun oynarken yangına sebebiyet verdiler. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. İddia edilen 2 çocuğun İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifadelerine başvurulması için pedagog beklendiği öğrenildi.

3D baskı ile köprü yapıldı: İnşaat sektörünün geleceği belli oldu