Havai fişek fabrikası patlaması sosyal medyayı salladı

havai fişek fabrikası patlaması

Sakarya’da bugün yaşanan dev patlama ve yangın, tüm ilde insanların büyük korku yaşamasına neden oldu. Peki, Sosyal medyayı sallayan, itfaiyenin bile müdahale edemediği bu büyük yangın nasıl çıktı ve Sakarya’da neler yaşanıyor? Kaç kişi hayatını kaybetti, kaç yaralı var? İşte çok üzücü bu olayın detayları. 

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikası patlaması, tüm şehirde ve çevresinde büyük korku yarattı. Sosyal medyada gündem maddesi olan olay için siyasetçiler de sosyal medya hesaplarından acil açıklamalar yapıyorlar. Hem patlamaların deprem gibi sarsıcı etkisi hem de yangın nedeniyle fabrikadan yayılan zehirli gazlar çevrede paniğe neden oldu.

Havai fişek fabrikası patlaması çevre illerden duyuldu

İlk gelen bilgilere göre fabrikada 4 kişinin hayatını kaybettiği kesinleşti. Ancak fabrikadaki 40-50 kişilik işçi grubundan da haber alınamadığının altı çiziliyor. İçişleri Bakanı, Sağlık Bakanı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı da şu anda olay yerinde bulunuyor ve durumu yakından takip ediyor. Yaşanan patlamanın bölgede büyük bir risk yarattığı vurgulanıyor.

havai fişek fabrikası patlaması

Patlamanın yaşandığı fabrikada resmi olarak 189 kişinin çalıştığı görülüyor. Ancak patlama sırasında fabrikada bulunan, çalışanlar dışında başkalarının da olup olmadığı kesin olarak bilinmiyor. Dolayısıyla hayati risk altında olan kişilerin sayısı net olarak bilinemiyor. Şimdilik biri ağır olmak üzere 97 kişi yaralı olarak hastanelere kaldırılmış durumda.

Patlamanın etkisiyle havai fişekler tüm gökyüzüne yayılıp büyük gürültüyle patlamaya devam ediyor. Yaşanan felaketin etkileri komşu il olan Düzce’den de fark ediliyor. Fabrikanın bulunduğu ilçede yaşayanlar ise korkudan evlerinden çıkarmıyor. Fabrikaya yakın olan evlerin camlarının kırıldığı, ve bölgede deprem olmuş gibi binaların sarsıldığı rapor ediliyor.

Facebook Lasso uygulamasını sonlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaptığı açıklamada, “Temennimiz odur ki bu yaralıların sağlık bir şekilde ailelerine dönmesi ve içeride olan yaralılarla ilgili olumsuz haberler almamaktır. Konuyla ilgili 3 bakanım orada” dedi.