Yamaha, sürücüye gerek olmayan motosikletini tanıttı!

Yamaha, sürücüye gerek olmayan motosikletini tanıttı!

Japon markası Yamaha şaşırtıcı bir konsept ile gündemde. İşte tüm detaylar.

Yamaha, gidon veya diğer standart kontrollere sahip olmayan, sürücüsüz elektrikli motosikletini tanıttı. Motoroid 2, firmanın ilk olarak 2017’de tanıtılan Motoroid konsept motosikletinin yeni nesli ancak selefinden farklı olarak şirket, en yeni aracın kendi kendine çalışan bir prototipini üretti. Kendi kendini dengeleyen bisiklet, dik kalmak ve yollarda gezinmek için jiroskoplara ve görüntü tanıma yapay zeka sistemlerine sahipken, aynı zamanda içinde kimse olmadan kendi kendine sürüş yeteneğine de sahip.

Yamaha, sürücüye gerek olmayan motosikletini tanıttı!

Şirket, “Motoroid 2, sahibini tanıyabilen, dayanağından kalkabilen ve sürücüsünün yanında hareket edebilen, kişisel mobiliteye yönelik bir araç” dedi. “Birisi sırtına bindiğinde kontrolü kendi elinde tutsa da gerçek bir motosiklet hissi yaratıyor” ifadeleri de eklendı. Yamaha, önümüzdeki ay Tokyo’da düzenlenecek Events Japan Mobility Show 2023’te Motoroid 2’nin prototipini sergilemeyi planlıyor. Şirketin motosikletin üretim modelini piyasaya sürmeyi planlayıp planlamadığı belli değil ancak devam eden gelişimi, otomotiv devinin en azından bazı özelliklerini gelecekteki motosikletlere entegre etmek için çalıştığını gösteriyor.

Kendi kendine sürüş teknolojisi, üretim araçlarında giderek daha yaygın hale geliyor, ancak şu anda dört tekerlekli otomobiller ve kamyonlarla sınırlı. Japon teknolojisi ciddi anlamda iyi ürünler sunması ile öne çıkıyor, bu kapsamda motosiklet alanında da ciddi gelişmeler duymaya devam edebiliriz.

Marvel yeni Daredevil dizisini beğenmedi; sıfırdan tekrar başlıyor