Google DeepMind, denetim olmadan kendi kendine çalışan AI robotunu tanıttı

Google DeepMind, denetim olmadan kendi kendine çalışan AI robotunu tanıttı

Google AI bölümü DeepMind, insan denetimi olmadan kendi kendine yeni görevler öğretebilen, kendi kendini geliştiren bir robot ajanı tanıttı. İşte tüm detaylar.

DeepMind, RoboCat AI modelinin, robotik kollar gibi çeşitli gerçek dünya robotlarını kullanarak çeşitli sorunları öğrenebilen ve çözebilen dünyadaki ilk model olduğunu iddia ediyor. Robotun eylemlerinden üretilen veriler, AI’nın tekniğini geliştirmesine olanak tanıyor ve bu da daha sonra diğer robotik sistemlere aktarılabiliyor.

Google DeepMind, denetim olmadan kendi kendine çalışan AI robotunu tanıttı

Google’ın 2014 yılında satın aldığı Londra merkezli şirket, teknolojinin günlük görevleri yerine getirebilen genel amaçlı robotlar oluşturmaya yönelik önemli ilerleme kaydettiğini söyledi.

DeepMind araştırmacıları, en son yapay zekasını ayrıntılarıyla anlatan bir blog yazısında, “RoboCat, diğer son teknoloji modellerden çok daha hızlı öğreniyor,” diye yazdı.

“Geniş ve çeşitli bir veri kümesinden yararlandığı için 100 kadar az gösterimle yeni bir görev alabiliyor. Bu yetenek, insan denetimli eğitim ihtiyacını azalttığı ve genel amaçlı bir robot yaratma yolunda önemli bir adım olduğu için robot araştırmalarını hızlandırmaya yardımcı olacak” ifadeleri kullanıldı. Yapay zeka günümüzde gittikçe gelişen özelliklere sahip oldu ve bu kapsamda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Google RoboCat, metin, resim ve olayları analiz ederek öğrenen DeepMind’in yapay zeka modeli Gato’dan esinlendi. RoboCat daha sonra kendi başına eğitime bırakıldı ve görevi ortalama 10.000 kez denetim olmadan yerine getirdiği için istikrarlı bir şekilde gelişti.

Rapor: Apple, iPhone 15’in işlemcisini daha ucuza üretmeyi planlıyor