Volvo, Küçük Otomobilleri Yeniden İnşa Ediyor!

Volvo 40.1 and 40.2 concepts 09

Volvo, küçük ve kompakt pazarını zenginleştirecek yeni modelleri için hummalı bir çalışma yürütüyor.

İsveçli otomobil devinin ürettiği, mini ve kompakt pazarında söz sahibi olacak araçlar, şimdilik konsept olarak geliştirildi. İki konsept 40 serisi araç, cesur iç ve dış tasarımlara, endüstri lideri bağlantı (connectivity), elektrifikasyon ve otonom sürüş teknolojilerine sahip olacak. Şirket; geniş ve karlı premium küçük sınıf otomobil pazarında nasıl bir büyüme planladığını gözler önüne sürüyor.

volvo

Konsept otomobiller, Volvo’nun Kompakt Modüler Mimarisi (CMA) üzerinde üretilmiş ilk otomobiller… Özellikle daha küçük otomobiller için tasarlanan bu yeni Kompakt Modüler Mimari (CMA), şirketin tasarımcı ve mühendislerinin daha cesur ve daha özgür hareket etmelerini sağlıyor.

Firmanın üst düzey yöneticisi Thomas Ingenlath, “Tıpkı kendi ailemizin bireyleri gibi, ürün ailemizin her bir üyesi de kendine özgü bir karaktere sahip. CMA, yeni konsept otomobillerimize özel ve yeni özellikler katmamızı sağladı. Bu otomobiller kalabalığın içerisinde ayırt edilmelerini sağlayacak bir enerjiye, dikkat çekici, şehirli bir karaktere sahipler. Bu gelecek küçük Volvo’lara özgü bir şey” ifadelerini kullandı.

İsveçli şirketin yeni küresel küçük otomobil serisi içerisinde, şirketin tüm ürün portföyünü elektrikli hale getirme planına uygun olarak, tam elektrikli bir otomobil ve Twin Engine elektrikli hybrid (melez) motor seçenekleri yer alacak. Üretici, 2025 yılında küresel boyutta toplam 1 milyon adet elektrikli otomobil satmayı hedefliyor.

Volvo Cars Ar-Ge Kıdemli Başkan Yardımcısı Dr. Peter Mertens, “Hem araç mimarisinde, hem de motor geliştirmelerinde modüler bir yaklaşım benimseyerek premium segmentteki oyuncuların bir çoğunu geride bıraktık. Şimdi, yeni elektrikli motor seçeneğimiz Volvo hikayesinde heyecanlı bir sayfa daha açacak” iddiasında bulundu.

Amerika’dan Açıklama: Samsung Galaxy Note 7 Kullanmayın!