Xiaomi yeni kablosuz AR gözlüklerini tanıttı

Xiaomi yeni kablosuz AR gözlüklerini tanıttı

Çinli teknoloji devi Xiaomi yeni kablosuz gözlüklerini tanıttı. İşte tüm detaylar.

Xiaomi, Quest Pro’da bulunan Snapdragon XR2 Gen 1’i kullanan kompakt bir AR kulaklığı olan Wireless AR Glass Discovery Edition’ı tanıttı. Şirket, bu gözlükler ile dijital ve gerçek dünyayı harmanlayacak. Yani, akıllı telefona bağlanırken fiziksel bir bağlantı gerektirmeyecek. 126g (4,4 ons) ağırlığındaki gözlüğün, yükünü hafifletmek için donanımı magnezyum-titanyum alaşımı ve karbon fiber parçalardan üretildi. MWC 2023 Barselona’da Xiaomi 13 serisiyle birlikte yeni bir AR gözlükler de oldukça ilgi çekti.

Xiaomi yeni kablosuz AR gözlüklerini tanıttı

AR gözlüklerinin optik modül tasarımı, ışık kaybını en aza indiriyor. 1200nit’e kadar göz içi parlaklığıyla net ve parlak görüntüler üretebiliyor. Xiaomi Kablosuz AR Glass ayrıca, tek elle ultra hassas saf hareket etkileşimi sağlayan, yenilikçi, kendi kendine keşfedebilen mikro hareket etkileşimine de sahip.

Cihaz, Mi Share’in uygulama akışı özelliği sayesinde ekosistemde bulunan çeşitli uygulamalar kullanılabiliyor. TikTok ve YouTube gibi popüler uygulamaları gözlükle birlikte kullanabiliyorsunuz. Sanal gözlüğü minimum Xiaomi 13 veya diğer Snapdragon Spaces uyumlu cihazlarla eşleştirip kullanabilirsiniz. Barcelona’da gerçekleşen etkinlik hala sürüyor, bu kapsamda şirketin 13 serisi de tanıtıldı. Etkinliğe imzasını atan ürünler sunan şirket akıllı gözlükleri ile de dikkatleri üzerine topladı. Şİrketin Kablosuz AR Gözlükleri, sektörde “retina düzeyinde” bir ekrana ulaşan ilk gözlük olma değerini de taşıyor.