Microsoft Güvenlik Firması Aorato’yu Satın Alabilir

Microsoft Güvenlik Firması Aoratoyu Satın Alabilir

Microsoft’un İsrailli güvenlik firması Aorato’u satın almak istediği ve bu anlaşmayı tamamlamak için 200 milyon dolar ödemeye hazır olduğu belirtiliyor.

Son günlerde içine girdiği karmaşık süreçle teknoloji dünyasının gündemini sıklıkla meşgul etmeyi başaran Amerikalı teknoloji devi Microsoft, bir yandan mevcut departmanlarından bazılarını kapatıp işçi çıkarırken, bir yandan da yeni firmaları bünyesine katarak büyümeye devam ediyor. Bu yılın başında Nokia’yı bünyesine katarak önemli bir adım atan Microsoft’un gündeminde şimdi de güvenlik firması Aorato‘yu satın almak yer alıyor.

Aorato

İsrail menşeli Aorato firması, Windows’un Active Directory servisinde koruma sağlayan bir güvenlik firması. Active Directory’ta yer alan önemli bir kusuru tespit edip gündeme getirmesiyle adını dünyaya duyuran Aorato, bu yılın başında çeşitli yatırım firmalarından 10 milyon dolarlık finansman elde ederek önemli bir adım atmıştı. The Wall Street Journal’da yer verilen habere göre Microsoft, İsrailli firmayı bünyesine katmak için yaklaşık 200 milyon dolar ödeyecek ve bu anlaşmayı önümüzdeki iki ay içerisinde tamamlayacak.

Yahoo Finansal Sonuçları Hayal Kırıklığı Yarattı