Microsoft İşten Çıkarmalarına Çin’de Devam Ediyor

Microsoft CEOsu Çin Yetkilileriyle Görüştü

Nokia anlaşmasının tamamlanmasının ardından gereğinden fazla büyüyen iş gücünü azaltmaya çalışan Microsoft, Çin’de bulunan 9.000 çalışanının işine son verdi.

Satya Nadella önderliğinde belirlediği yeni strateji kapsamında donanım alanına önemli yatırımlar yapan ve geçtiğimiz yıl tamalanan dev anlaşmayla Finli telefon üreticisi Nokia’yı bünyesine katan Microsoft, Nokia anlaşması sonrası ihtiyaçlarını aşan iş gücünü yeniden düzenlemeye devam ediyor. Nokia anlaşmasının tamamlanmasından kısa bir süre sonra yayınladığı açıklamayla 18.000 çalışanını işten çıkaracağını duyuran Amerikalı teknoloji devi Microsoft, bu yöndeki çalışmalarına Çin’deki iş gücünde küçülmeye giderek devam ediyor.

Microsoft ve Çin Arasındaki Gerginlik Sürüyor

Çin’in Pekin ve Dongguan şehirlerinde yer alan ve Nokia anlaşmasının ardından kendi bünyesine geçen iki fabrikayı kapatacak olan Microsoft, bu fabrikalarda çalışan 9.000 işçiyi işten çıkaracak. Çin’de işten çıkarılan bu 9.000 işçinin daha önce açıklanan 18.000 kişilik plana dahil olduğu ve bu işten çıkarmaların ardından daha önce Çin’de yer alan üretim faaliyetlerinin Vietnam’a taşınacağı belirtiliyor.

Geçtiğimiz aylarda kendisini yabancı firmalara karşı pek de hoş davranmayan Çin hükümetinin hedefinde bulan Microsoft‘un Çin’deki fabrikaları kapatma kararında ülkede yaşadığı bu gerilimin etkili olmadığı ve bu kararın diğer ülkelerdeki işten çıkarma kararlarıyla aynı olduğu tahmin ediliyor.

Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge’den Yeni Görüntüler