XPG GAMMIX D30 DDR4 bellekler ile oyunun kuralını yeniden belirleyin!

a

#İŞBİRLİĞİ

Xtreme Performance Gear, ya da kısaltılmış haliyle XPG, Tayvanlı teknoloji şirketi ADATA’nın oyun donanımları ve aksesuarları özelinde kurduğu ve son dönemde oyuncular arasında giderek popülerleşen markası. Şirket, ülkemizde de rakiplerine kıyasla uygun fiyata yüksek performansı hedefliyor. Hepsi bu da değil. Bazı kullanıcılar, “tasarım” tarafına da ilgi duyuyor ve bu noktada da XPG’nin iddialı olduğunu söylemek mümkün. Bu yazımızda size, XPG GAMMIX D30 DDR4 bellek modülünden, kısacası 2 x 16GB RAM bellekten söz edeceğiz.

XPG GAMMIX D30 DDR4 bellekler ile oyunun kuralını yeniden belirleyin!

XPG GAMMIX D30 DDR4, oyunculara 8 ve 16GB seçenekler sunabiliyor.

Bize, deneyimleyebilmemiz için 2 tane 16GB RAM belleğin yer aldığı paket geldi. Yani 32GB’lık değerden söz ediyoruz, ki böylece günümüzde pek çok oyunu rahatlıkla oynama şansımız var. Tabii burada işlemci ve ekran kartı gibi diğer önemli sistem bileşenlerini de es geçmemek kaydıyla.

Eskiden RAM’lerde tasarım detaylarına pek bakılmazdı. Tabii ki olabildiğince ince yapıda olmaları ve yuvaya yerleştirdiğimizde yan taraflarda fazla taşkınlık yaratmamaları önemliydi. Zaten bir kez taktıktan sonra bir daha da RAM’i görmezdik. Günümüzde ise, transparan kasalar yaygınlaşıyor. Tasarım detayları ve RGB aydınlatma gibi görsel unsurlar ön plana çıkıyor. Bu noktadan bakıldığında, XPG GAMMIX D30 DDR4’ün gerçekten gücünü yansıtan güzel bir tasarımı olduğunu söyleyebiliriz. Yetkililer, ürün için “Keskin hatları olan, kanatlı bir yapıda” benzetmesini yapıyor. RGB ise bulunmuyor, ama sorun değil. En azından ürünün daha stabil çalıştığını ve daha az güç tükettiğini söyleyebiliriz.

XPG GAMMIX D30 DDR4 bellekler ile oyunun kuralını yeniden belirleyin!

39 gram ağırlıktaki bellek, 8,1mm kalınlıkta. Çalışma sıcaklığı ise, 0°C ile 85°C arasında. Ömür boyu kısıtlı garanti kapsamında olan ürün (Bu konuda detaylar için resmi siteye bakabilirsiniz.), 3200, 3600MT/s hızlarını sunabiliyor. Baskılı devre kartı kullanıldığı için uzun süre yüksek performans verirken güçlü yapısını da koruyabiliyor.

XPG GAMMIX D30 DDR4, 3200MHz ile 3600MHz arasında değişen çalışma hızlarını sunabiliyor.

“Peki Intel X299 2666MHz ve AMD AM4/Ryzen platformlarına destek sunuluyor mu?” derseniz, evet, sunuluyor. Hiç şüphesiz ki yeni bir ürünün güçlü olması yeterli değildir. O gücü en iyi şekilde sunabilmesi için sistemi oluşturan diğer bileşenlerle de uyumlu çalışması şarttır. Bu noktada da XPG’nin sorun çıkarmayacağı ifade ediliyor.

Eğer hız aşırtma tarafına ilgiliyseniz, Intel Extreme Bellek Profili (XMP) 2.0 desteğiyle daha rahat hareket edebileceğinizi de belirtelim.

XPG GAMMIX D30 DDR4 bellekler ile oyunun kuralını yeniden belirleyin!

Daha fazla detay için buraya göz atabilirsiniz.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Anker Soundcore R50i: Az paraya gerçek kablosuz kulaklık mı arıyorsunuz?