Video görüşmelerinizde avatar kullanılabilecek

avatar

Meta, video konferanslarda kendisini çok göstermekistemeyen kullanıcılar için yeni bir seçenek sundu. Artık video görüşmelerinizi çizgi film dünyasının avatar karakterleriyle yapabileceksiniz.

Meta, bu seçeneği  sesli görüşme ile tam görüntülü görüşme arasında kalan ve çok sıkılan kişilere bir “üçüncü seçenek” olarak sunuyor. Artık görüntülü konuşmalara rahatlıkla katılabileceksiniz. Kimse sizin başınızı dağınık olduğunu göremeyecek. Çünkü video görüşmesi yaptığınız katılımcılar sadece sizin seçtiğiniz avatarları görecekler.  Bu özellik şu anda Messenger ve Instagram kullanıcıları için hazır hale getirildi.

avatar

Meta, avatar yaratma sistemine sürekli olarak odaklanıyor ve kısa süre önce kullanıcılar için bir milyardan fazla küçük çizgi film haylazları oluşturdu. Maeta tarafından geliştirilen bu yaratıcı, gerçek yüzünüzün ve vücudunuzun mükemmele yakın bir dijital yansımanızı oluşturmanızı sağlıyor. Bu özellik ilk olarak VR uygulamalarında kullanılmak üzere tasarlanmıştı, ancak zamanla  akıllı telefonlara ve benzeri uygulamalarda kullanıldı.

Oluşturucunun dijital benliğinize bazı bacaklar eklemenize izin verdiğini belirtmek gerekir, ancak bu bacaklar görüntülü görüşme yaparken görünmeyecek. Meta, oluşturma sistemini geliştirmek için sürekli çalıştığını ve gelecekte daha gerçekçi ve dokulu animasyonların geleceğini de söylüyor. Ayrıca, dijital avatarınızın size benzemesi gerektiğini söyleyen bir kural da yok. Bu nedenle arkadaşlarınızı konuşan bir hayvan olarak da karşılarına çıkabilirsiniz.

Threads ChatGPT’nin rekorunu kırdı