XPG Gammix S70 Blade ile Hem PC hem de PS5’inizi uçurun!

n t6

#İŞBİRLİĞİ

XPG, oyun severlere yönelik yeni hamleler gerçekleştirerek vites yükseltmeye devam ediyor. Bu yazımızda size, firmanın Gammix S70 Blade SSD ürününden söz edeceğiz. Minimal yapısı ve yüksek performansıyla dikkat çeken ürün, hem PC hem de PlayStation 5’te rahatlıkla kullanılabiliyor.

XPG, Gammix S70 Blade SSD için dört farklı depolama seçeneği sunuyor:

512GB, 11TB, 2TB ve 4TB.

Bize, deneyimleyebilmemiz için 512GB kapasiteli versiyonu geldi ve bu versiyon, CrystalDiskMark’ta okuma tarafında 7200MB, yazma tarafında da 2375MB değerlerini görebildi. Kapasite arttıkça, özellikle yazma tarafında performansın yükseldiğini belirtmemiz gerek.

Eğer bir oyun tutkunu iseniz ve uzun süreli kullanımı amaçlıyorsanız, 2TB seçeneğini işaretlemenizi öneriyoruz. Zira günümüz oyunlarında hem oyun motoru hem de sinematik videolar gibi unsurlar sebebiyle yüksek boyutlarla karşılaşıyoruz. Diski birkaç oyunla doldurmak ve yük altındayken performans sorunları yaşamak istemezsiniz değil mi?

Öyleyse 2TB, ya da en azından 1TB versiyonu tercih edebilirsiniz. 512GB’lık versiyon, oyun önceliği olmayan, ancak iyi performans arayanlar için güzel bir çözüm olabilir.

Gammix S70 Blade, M.2 2280 form faktörüne sahip, 3D NAND teknolojisi kullanan bir depolama birimi.

Ürünün kutusunu açtığımızda, ayrı ayrı olarak SSD ve bir de metal soğutucu plakayı görüyoruz. Eğer isterseniz soğutucu plakayı, hemen üzerindeki bant ile SSD’ye sabitleyebilirsiniz. Bu, uzun süreli deneyimlerde, özellikle de yük altındaki durumlarda aşırı ısınma faktörünün önüne geçecektir.

“Peki niye SSD ile soğutucu plaka ayrı ayrı geliyor” diye soruyorsanız, kısaca açıklayalım.

Bazı PC’lerde, soğutucu takılı SSD’leri yuvaya yerleştirmek zor olabilir. Yetkililer, bu ihtimali göz önünde bulundurarak ikisini ayrı ayrı sunuyor ve tercihi size bırakıyor.

PCIe Gen4x4 arayüzüne sahip ürün, soğutucu olmadan 3.3mm kalınlıkta. Soğutucuyu taktığınızda ise, 4.3mm değerine erişiyor, ki bu haliyle de oldukça ince aslında.

XPG Gammix S70 Blade ile Hem PC hem de PS5'inizi uçurun!

Peki bu ürünü nerelerde kullanabiliriz?

Gammix S70 Blade SSD, PCIe Gen4x4 arayüzüne sahip masaüstü PC’lerde, laptoplarda ve PlayStation 5 oyun konsolunda kullanılabilir.

Örneğin ürün, teorik verilere göre PC’de okuma tarafında 7400MB değerini görebiliyor. PS5’te ise bu değerin 6100MB’a kadar erişebileceği belirtiliyor. Yani az da olsa bir performans düşüşü söz konusu. Yine de bunun oyunları yüklerken, oyun esnasında, özellikle de ara yükleme ekranları ve büyük haritaların gösterilmesi tarafında iyi performans sunacağı ifade ediliyor. PS5 konsolumuz olmadığı için bu kısmı deneyimleme şansımız olmadı.

XPG, Gammix S70 Blade SSD ‘nin en yeni AMD ve Intel platformlarıyla uyumlu çalıştığını belirtirken, bir yandan da geriye dönük uyumluluk kapsamında yer aldığını belirtiyor. Yani PCIe 4.0 değil de 3.0 destekli bir anakartınız varsa, yine de bu ürünü kullanabilirsiniz, ama tabii performans kayıpları yaşanacaktır.

5 yıl sınırlı olmak üzere garanti kapsamında yer alan SSD, oyunlar, 3D uygulamalar ve video düzenleme programları için tercih edilebilecek bir ürün. Öyle ya, sistem yük altındayken bile performansın üst seviye olması önemlidir. Böylece fazla vakit harcamadan işlemler halledilebilir.

3D NAND Flash sayesinde daha uzun süre dayanıklı çalışabilen ürün, Dinamik SLC Önbelleğe Alma ve DRAM Ön Bellek Arabelleği özelliklerine de sahip. Bu sayede sistemin darboğaz riski de en aza indirilmiş oluyor.

Gammix S70 Blade hakkında daha fazla detay için XPG’nin resmi Türkiye websitesine göz atabilirsiniz.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Tim Willits, WN Conference Istanbul 22 İçin Türkiye’ye geliyor!