Huawei ve Xiaomi, katlanabilir ekranlı telefonlara yeni boyut katabilir

Huawei Mate Xs tamir 1

Huawei , Xiaomi ve Samsung gibi firmaların katlanabilir ekranlı telefonlar üzerine çalışmaları var. Görünüşe göre bu çalışmalar sıklaşacak ve sonuçları daha iyi olacak.

Katlanabilir ekranlı telefonlar bir süredir hayatımızda. İlk örneklerini de Huawei ve Samsung gibi firmalardan gördük. Xiaomi de dahil pek çok firmanın da ileriye yönük planları var.
Hatta kısa süre önce Huawei ‘nin servet niteliğinde bir fiyata sahip olan MateXS akıllı telefonunu incelemiş; ürünün detaylarını ve deneyimlerimizi sizlerle paylaşmıştık. Göz atmak isterseniz aşağıdaki video penceresine gitmeniz yeterli.

Bir süre önce Samsung Galaxy Fold 2 ile ilgili kesin olmayan bazı bilgiler verilmişti. Buna göre bu cihaz, 2020 bitmeden teknoloji severlerin beğenisine sunulacak. Ürünün özellikle katlanabilir ekran tarafında bir takım yenilikler sunacağı ve daha ince, daha kullanışlı bir ekran paneliyle geleceği söyleniyor.

Ve şimdi gelelim yeni detaylara…

Söylenti detayların devamında Huawei ve Xiaomi’nin mümkün olan en kısa zamanda yeni katlanabilir ekranlı telefonlarını satışa sunacakları belirtiliyor. İkisinde de tıpkı Samsung’un yapacağı gibi daha ince ve kullanışlı birer ekran panelinin olması bekleniyor.

Huawei ve Xiaomi, katlanabilir ekranlı telefonlara yeni boyut katabilir

Şu an satışta bulunan katlanabilir ekranlı telefonların ekran panelleri biraz kalın ve kullanımı yer yer zor. Özellikle kat kısımlarında ufak tefek kabarmalar, kat izleri ve değişen ışık açılarına göre görüntülü bozan parlamalar olabiliyor. Tabii bunda an itibarıyla tercih edilen plastik tabanlı ekran panel sisteminin de payı var.

Hem Huawei hem de Xiaomi, kitap gibi katlanabilir formda, ufak ekranlar dışarı, açıldığında büyük hale gelen ekranın ise içeride olacağı tipte telefonlar hazırlamak istiyor. Tabii mevcut telefonlarda olduğu gibi yine kameralar tek bir tarafta toplanarak hem ön hem de arka kamera olarak kullanılabilecek.

Ekran tarafındaki düzenlemelerin yanında bir diğer önemli farklılık olarak da daha hafif tasarım ihtimalinden bahsediliyor. Gerçekten de bu iki detay, mevcut katlanabilir telefonlarda can sıkan detaylar. Fiyatlar kısmına ise hiç girmiyoruz. Muhtemelen önümüzdeki birkaç senelik sürecin ardından fiyatlarda düşüşler olacak, model çeşitliliği artacaktır.

Cyberpunk 2077 ‘de çatışma esnasında hamburger yiyebileceksiniz