Xiaomi telefonlarına ilgi azaldı

Xiaomi akıllı telefonlar

Xiaomi tarafından yayınlanan son rakamlar, şirketin akıllı telefon satışlarında ciddi bir düşüş yaşandığını gözler önüne seriyor.

Son yıllarda akıllı telefon pazarındaki etkileri kayda değer ölçüde artan Çinli telefon üreticilerinin en dikkat çekici olanı olan Xiaomi, özellikle bir dönem Apple ve Samsung’a ciddi bir rakip olacak gibi görünüyordu. Nitekim şirket akıllı telefon satışlarında bu iki devin arkasında üçüncü sıraya yerleşmeyi başarmıştı. Ancak pandemi döneminden beri akıllı telefon pazarında yaşanan düşüşten en çok etkilenen şirketlerden biri Xiaomi oldu. Bu da şirketin telefon satışlarının kayda değer ölçüde düşmesine sebep oldu.

Çinli telefon üreticisi, son çeyreğin mali sonuçlarını açıkladı. 2023’ün ikini çeyreği için açıklanan rakamlar, şirket için hiç de olumlu bir tablo çizmedi. Çünkü şirketin telefon satışları ve buna bağlı olarak toplam geliri düşmüş durumda. Yayınlanan rakamlar şirketin toplam gelirinin yıldan yıla yüzde 4 düştüğünü gösteriyor. Bu düşüş başlıca sebebi ise akıllı telefon departmanının yaşadığı düşüş.

xiaomi telefonlar 2

Çinli telefon üreticisi tarafından yayınlanan raporda dikkat çeken bir diğer detay da son çeyrekte satılan akıllı telefon sayısı oldu. Şirketin yılın ikinci çeyreğinde 32.9 milyon akıllı telefon sattığını duyurdu. Bu da  bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 15.8’lik bir düşüş anlamına geliyor. Akıllı telefon pazarı şu anda genel olarak düşüş trendinde olsa da 15.8 gibi kayda değer bir düşüşün yaşanması Xiaomi’nin bu genel düşüşün de ötesinde bir kötü gidişattan muzdarip olduğunu gösteriyor.

PlayStation Plus abonelik ücretleri zamlanıyor