Huawei ve Xiaomi akıllı telefon pazarını canlandırdı

Huawei Xiaomi

Xiaomi ve Huawei’nin son dönemde yakaladığı büyük başarı sayesinde Çin’deki akıllı telefon satışları arttı; Akıllı telefon pazarı yeniden canlandı.

Bildiğiniz gibi pandemi şartlarından en çok etkilenen ülkelerden biri de Çin’di. Bu durum ülkedeki üretimi ciddi şekilde sekteye uğratırken, başta akıllı telefon pazarı olmak üzere teknoloji dünyasıyla ilişkili pek çok alanda küçülme yaşanmasına sebep oldu. Ancak Çin’deki akıllı telefon pazarı son haftalarda yeniden canlanmaya başladı. Çin’de akıllı telefon pazarının yeniden canlanmasına öncülük eden şirketler ise Huawei ve Xiaomi oldu. Xiaomi zaten yıllardır telefon pazarında adından söz ettiriyor. Ancak ona Huawei’nin de yeniden katılması, Çinli telefon üreticilerinin yeniden güç kazanmasını sağladı.Huawei Mate 60 Pro+

 

Bloomberg tarafından paylaşılan bilgilere göre Çinli telefon üreticisinin katkısıyla Çin’deki akıllı telefon pazarı yeniden yükselişe geçti ve ekim ayındaki büyüme oranı çift hanelere ulaştı. Dünyanın en büyük telefon pazarı olan Çin’de ekim ayındaki akıllı telefon satışları bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 11’lik bir artış gösterdi.

Ekim ayında Xiaomi’nin satışları bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3 daha yüksekti. Öte yandan Huawei’nin akıllı telefon satışları ise geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 83 yükseldi. Bu oranın böylesine yüksek olmasının sebebi şirketin ABD’nin yaptırımları yüzünden kapanmanın eşiğine gelmiş olması. Bu yüzden bir süredir kayda değer bir akıllı telefon çıkaramayan şirket, bir şekilde bu ambargoyu kırmayı başardı ve Mate 60 serisiyle geri döndü. Bu da şirketin telefon satışlarının yüzde 83 artmasını sağladı.

Huawei şaşırtmaya devam ediyor