Xiaomi Çok Hızlı Gidiyor!

Xiaomi Cok Hizli Gidiyor

Çinli Xiaomi yılın ilk yarısında sattığı akıllı telefon sayısını 26.1 milyon olarak açıkladı.

Yılın ilk yarısına ait rakamsal değerleri açıklayan Çinli firmanın 26.1 milyonluk satışı önceki yılın aynı dönemine göre dört kat artış göstermiş durumda.

Xiaomi Cok Hizli Gidiyor!

Firmanın ulaştığı bu satış rakamı Çin yerel piyasasındaki gücünün her geçen gün arttığını gösteriyor. Bilinen çoğu markanın üreticisi konumunda olan Çin, insanlar üzerindeki bu algıyı değiştirmeye başladı. Kendi markaları ile sektörde yerini almaya başlayan Çin pazarının önemli isimlerinden birisi olan Xiaomi, bu yılın ilk altı ayında satışlarını dört kat arttırmayı başardı.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre 2014 yılının ilk altı ayında 26.1 milyon akıllı telefon satmayı başaran firma geçen yıl aynı dönemde 7.03 milyon telefon satışı yapabilmişti. Satışını dörde katlayan firmanın ekonomik olarak ciddi rakamlar kazandığı da ortaya çıktı. İlk altı ayda yaptığı satışlardan 5.32 milyar dolar gelir sağlayan firmanın cirosunda, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 149 oranında bir artış yaşanmış oldu.

2014 yılının sonuna kadar 60 milyon akıllı telefon üretmeyi planlayan Xiaomi, bir araştırma şirketi olan Canlys’e göre dünyanın en büyük altıncı akıllı telefon üreticisi konumunda. Yılın ilk altı ayındaki satışlarının yüzde 97’sini kendi ülkesinde gerçekleştiren firma, dünyanın geri kalanında da satışlarına başlamak için çalışmalar yapıyor.

Android KitKat’sız Telefonlar Tehlikede!