Xiaomi, Redmi Note ile büyük başarı yakaladı

Redmi Note

Xiaomi tarafından paylaşılan son rakamlar, şirketin popüler Redmi Note serisi ile özellikle Hindistan’da büyük bir başarıya imza attığını gösterdi.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Xiaomi, akıllı telefon pazarındaki etkisini her geçen gün biraz daha arttırıyor. Bir yandan amiral gemisi akıllı telefonlarıyla Apple ve Samsung gibi şirketlerle yarışmayı başaran Xiaomi, bir yandan da daha düşük maliyetli telefonlarıyla gelişmekte olan pazarlarda büyük başarılara imza atıyor. Bunun en belirgin örneği ise Hindistan’da yaşanıyor.

Son üç yıldır Hindistan’da akıllı telefon pazarında lider konumda olan Xiaomi, bu yıl da liderliği kimseye bırakmayacak gibi görünüyor. Şirketin Hindistan’daki bu başarısının arkasında ise Redmi Note serisinin popülerliği var. Uygun fiyatlarıyla kullanıcıları cezbeden Redmi Note modelleri, Hindistan’da en çok satan telefonların başında geliyor.

 

Xiaomi

Bu hafta Redmi Note serisinin Hindistan’daki sekizinci yılını kutlayan Xiaomi, bu popüler serinin Hindistan’da ilk satılmaya başladığı 2014 yılında bu yana ülkede 72 milyondan fazla sattığını açıkladı. Xiaomi tarafından paylaşılan bu rakam, serinin ne kadar popüler olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Xiaomi’nin Hindistan’da yakaladığı bu başarı tesadüf değil. Zira şirket son dönemde Hindistan’da kayda değer yatırımlar yapıyor. Şirketin ülkedeki mağazalarının sayısını hızla arttırması, Xiaomi’nin Hindistan’daki etkinliğini daha da arttırmasını sağladı.

Geçtiğimiz yıl dünya genelinde 240 milyon akıllı telefon satan Çinli telefon üreticisi, henüz bu yılın rakamlarını paylaşmadı. Ancak gidişat bu yıl da Xiaomi için parlak bir tablonun ortaya çıkacağını düşündürüyor.

Xbox oyunlarına zam geliyor