Xiaomi telefon fiyatları artabilir!

Xiaomi telefon

Xiaomi’nin CEO’su Lei Jun önümüzdeki yıllarda tanıtılacak olan Xiaomi telefon modellerinin uygun fiyatlı olamayabileceğini belirtti. Xiaomi de artık devler liginde boy göstermek için fiyatları uçuracak gibi görünüyor.

Çin’in yükselen yıldızı artık daha yükseklerden uçmak istiyor. Uygun fiyatlı telefon politikası ile piyasanın altını üstüne getiren Xiaomi, halka arz sonrası şirketin kar politikasını tekrardan gözden geçirmiş. Xiaomi CEO’su Lei Jun, verdiği röportajda firmanın uygun fiyatlı telefon politikasından ilerleyen dönemlerde vazgeçebileceğini belirtti.

Xiaomi telefon fiyatları artacak!

Xiaomi’nin fiyat politikasını değiştirmeye yönelmesinde en büyük etken yatırımcılar olarak gösteriliyor. Yatırımcısına daha fazla kar elde ettirmek için telefon fiyatlarını arttıracak olan Xiaomi, bu konuda nasıl bir yol izleyeceğini maalesef ki açıklamadı.

Tahminlere göre Xiaomi eğer böyle bir politika izlemeye yönelirse yeni nesil amiral gemisi modelleri 800 ila 900 dolar arasında olabilir. Yani Apple ve Samsung ile hemen hemen aynı fiyatla Xiaomi sahneye çıkabilir. Peki, bu durum Xiaomi’nin satışlarını nasıl etkileyecek?

Apple yan sanayi batarya takılmış iPhone’ları tamir edecek!

Şimdi eğri oturalım doğru konuşalım. Xiaomi’nin telefonları genellikle uygun fiyatlı olduğu için tercih ediliyor. Uygun fiyata yüksek performans isteyenlerin ilk tercihlerinden olan firma, fiyatları yükseltirse müşteriler diğer firmalara yönelebilir. Bu da Xiaomi’nin kar elde edicem diye zarar etmesine neden olabilir.

Xiaomi telefon