Xiaomi Redmi 6 için Android Pie güncellemesi iptal edildi

Xiaomi Redmi 6

Xiaomi’nin uygun fiyatlı akıllı telefon modelleri Redmi 6 ve Redmi 6A için yayınlayacağı Android Pie güncellemesi iptal edildi. İşte konu hakkındaki detaylar.

Akıllı telefon pazarının yükselen isimlerinden biri olan Xiaomi, özellikle uygun fiyatlı modelleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Çinli üretici 100 dolar altına satışa sunduğu Redmi modelleriyle hayli geniş bir müşteri kitlesine erişmeyi başarmıştı.

Fakat Xiaomi’nin başarısının tek sırrı uygun fiyatları değil. Çinli üretici satış öncesinde olduğu gibi satış sonrasında da müşterilerini memnun etmeye devam ediyor.

Xiaomi Redmi 6 kullanıcıları için kötü haber

Malum, Android işletim sistemini kullanan pek çok üretici güncellemeler konusunda beklentilerin altında kalıyor. Xiaomi ise güncellemeler hususunda en seri davranan üreticilerden biri. Genel olarak segment ayrımı yapmadan tüm modellerini en güncel Android versiyonuna taşımaya çalışıyor.

Öyle ki Çinli üretici 100 doların altına satışa sunduğu Xiaomi Redmi 6 modeli için bile Android 9 güncellemesinin geleceğini söylemişti. Fakat geçtiğimiz gün ortaya çıkan bir raporda, Xiaomi Redmi 6 ve Redmi 6A modelleri için yayınlanacağı söylenen Android Pie güncellemesinin iptal edildiği ortaya çıktı.

Çinli üretici bu modeller için Android Pie güncellemesi yerine yalnızca MIUI güncellemesi yayınlayacak. Yani Android sürümü Oreo’da kalırken, arayüz MIUI 10’a, hatta MIUI 11’e yükseltilecek.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Xiaomi Redmi 6 ülkemizde 1400 TL civarında fiyatlardan satılmakta.

Intel 5G pazarından çekildi