Uygun fiyatlı Xiaomi Cactus göründü!

xiaomi cactus 1

Son dönemin en çok konuşulan akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi’nin uygun fiyatlı yeni bir model üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. İşte Xiaomi Cactus hakkındaki detaylar.

Xiaomi Cactus uygun fiyatıyla öne çıkacak

Akıllı telefon pazarındaki rekabet gün geçtikçe daha da sert bir hal alıyor. Çinli üreticilerin sektördeki ağırlığı da artmaya devam ediyor. Bu durum kullanıcılar açısından olumlu bir gelişme diyebiliriz. Malum, Çinli akıllı telefon üreticileri genel itibariyle agresif fiyat politikasını benimsemiş durumdalar. Bu aynı donanıma sahip modellerin daha ucuza satılması anlamına geliyor.

Agresif fiyat politikasından en verimli şekilde faydalanan şirket ise hiç şüphesiz Xiaomi. Çinli üretici şu aralar Avrupa’da etkinliğini arttırmakla meşgul. Bunun için de düşük bütçeli kullanıcılara hitap eden model sayısını arttırıyorlar. Bu modellerden sonuncusu olan Xiaomi Cactus, geçtiğimiz gün Geekbench testinde ortaya çıktı.

Gücünü MediaTek imzalı MT6765 yonga setinden alan Xiaomi Cactus, sistemini 2GB RAM ile destekliyor. Kutudan ilk çıktığında MIUI 8 destekli Android 8.1 ile çalışacak olan telefonun ne zaman satışa sunulacağı ise henüz netlik kazanmış değil.

Elbette şunu da belirtmemiz gerekiyor. Buradaki Xiaomi Cactus ifadesi bir kod isminden ibaret. Muhtemelen telefonun gerçek ismi daha farklı birşey olacaktır.

xiaomi cactus

Öte yandan Xaiomi’nin MediaTek yonga setini kullandığı modellerini çok daha uygun fiyatlardan satışa sunduğunu da hatırlatmamız gerekiyor. Muhtemelen Cactus’de 200 dolar bandında bir fiyata sahip olacaktır.

Xiaomi Türkiye pazarına girecek mi?