Apple yan sanayi batarya takılmış iPhone’ları tamir edecek!

Yan sanayi batarya

Apple, gelen bilgilere göre; yan sanayi batarya takılmış iPhone’ları tamir etmeye başlayacak. Daha önce içi açılmış ürünleri garanti kapsamından çıkaran Apple, bu politikasını biraz esnetecek gibi görünüyor.

Apple, bildiğiniz gibi içi açılıp parçaları yan sanayi parçalar ile değiştirilmiş ürünleri garanti dışı kabul edip tamirini ücretli veya ücretsiz olarak yapmıyordu. Ancak gelen bilgilere göre; Cupertinolu teknoloji devi bu politikasını esnetmek için çalışmalara başlamış.

Yan sanayi batarya takılmış Apple ürünleri içim tamir yolu açıldı

MacRumors ve Fransa menşeli yayın organı iGen‘den gelen bilgilere göre; Apple, yetkili servislerine yan sanayi bataryaya sahip iPhone’ların tamiri için talimat göndermeye başlamış. İlk olarak Avrupa’da uygulanaması beklenen bu politika sayesinde; yan sanayi bataryaya sahip olan iPhone’ların tamiri yetkili servislerde yapılabilecek.

Nokia 9 Pureview ve iPhone XS kamera karşılaştırması

Apple sadece batarya ile de sınırlı kalmayacak. iPhone’un içerisindeki mikrofon, lojik devre kartı ve ekran gibi bileşenler de yan sanayi ürünler ile değiştirilse bile tamir hizmeti sağlanacak. Ancak bu tamir hizmeti tahmin edebileceğiniz gibi ücretsiz olmayacak.

Şimdilik bunun bir sızıntıdan ibaret olduğunu Apple cephesinden resmi bir açıklama gelmediğini belirtelim.

Yan sanayi batarya