Xiaomi Tarih Yazıyor!

Xiaomi Tarih Yaziyor

Çinli telefon devi Xiaomi’nin CEO’su olan Lei Jun, şirketin çok büyük bir başarı sağladığını açıkladı.

Çin’nin en büyük teknoloji firmalarından biri olarak gündeme oturan Xiaomi, 2014 yılında elde ettiği rakamları resmi olarak açıkladı.

Xiaomi Tarih Yaziyor!

Geçtiğimiz yıl 1.1 milyar dolar yatırım yapan şirketin 45 milyar dolar değer artışıyla sezonu kapatmış. Son çeyrekte 16 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştirdiğini belirten Xiaomi’nin CEO’su Lei Jun’a göre 2014 yılında toplam 61.12 milyon cihaz satışı gerçekleştirildi.

Çin’in Twitter’ı olarak bilinen Weibo’da açıklamalarda bulunan Jun, Xiaomi’nin geçtiğimiz yıl olan gelirinin 12 milyar doları bulduğunu belirtti. 2012 senesinde 7.2 milyon, 2013 yılında 18.7 milyon satış rakamına ulaşan şirket geçtiğimiz yıl ise rekor bir rakama ulaşmayı başardı. Çalışanlarına açık mektup yazan Lei Jun, artık Xiaomi’nin Çin pazarında çok ciddi bir yerinin olduğunu ve personellerinde aynı verimlilikte faaliyetlerine devam etmelerini istedi.

Önceki açıklamalarında 2015 yılında 100 milyon adete yakın telefon satışı gerçekleştirmek istediklerini dile getiren Lei Jun, şu anda Asya’da 76 ülkede satış yapıyor. Bununla beraber Güneydoğu Asya, Meksika, Türkiye, Rusya ve Brezilya’ya da açılmak isteyen şirket için Rus internet girişimcisi ve dolar milyarderi Yuri Milner, değerinin 100 milyar dolara yaklaşmış olabileceğini dile getirmişti.

Tekken 7’ye Arap Dövüşçü: Shaheen