Xiaomi güncelleme hamlesiyle tepki çekti

Xiaomi, yeni Mi 12S Ultra amiral gemisi akıllı telefonuyla fark yarattı

Teknoloji dünyasının en üretken isimlerinden biri olan Xiaomi, güncelleme desteği konusunda kullanıcılarını şaşırtmaya devam ediyor.

Xiaomi güncelleme hamlesiyle tepki çekti. Çinli teknoloji devi Xiaomi, son yıllarda yaptığı atılım ile akıllı telefon dünyasının en önemli isimlerinden biri haline geldi. Bugüne kadar sayısız modelle her bütçeden akıllı telefon kullanıcısına hitap etmeyi başaran Çinli şirket, özellikle geçtiğimiz yıldan bu yana piyasaya sürdüğü amiral gemisi modelleriyle de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Bununla birlikte yeni sürüm güncellemesi söz konusu olduğunda Xiaomi’nin aynı başarıyı sürdürdüğünü söylemek çok da mümkün değil.

xiaomi 13

Hatırlanacağı üzere Amerikalı teknoloji devi Google, Mayıs ayında gerçekleştirdiği etkinlikle Android 13 sürümünü duyurmuş ve geçtiğimiz haftalarda ise bu sürümün son beta versiyonunu Pixel kullanıcılarının beğenisine sunmuştu.

Xiaomi 12T

Xiaomi güncelleme hamlesiyle tepki çekti

İşte artık gerek Google gerekse de diğer büyük Android işletim sistemli akıllı telefon markaları, yeni sürümün kararlı versiyonu kullanıcılarının beğenisine sunmak için gün sayıyorlar. Bununla birlikte Xiaomi henüz 2 sene önce piyasaya sürdüğü çok önemli 3 modelini güncelleme kapsamı dışında bırakarak kullanıcılarının tepkisini çekti.

d 3thf

Çinli teknoloji devi bu konuda doğrudan bir açıklama yapmadı. Ancak gelen bilgilere göre Redmi Note 9, Redmi 9 ve POCO M2 modelleri için dahili MIUI testleri durduruldu. Bunun manası, Android 13 tabanlı yeni işletim sistemi sürümü olan MIUI 14 bu cihazlarda çalışmayacak. Tabi bu da, ismi geçen üç akıllı telefonda da resmi olarak hiçbir zaman Android 13’ü göremeyeceğimiz manasına geliyor. Bakalım Xiaomi, ilerleyen günlerde Android 13 güncellemesini alamayacak telefonlar listesine daha başka hangi isimleri dahil edecek?

Darth Vader yapay zeka tarafından seslendirilecek